Hdp İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu Açıklaması

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, "Afrin'de 15 milyon zeytin ağacı var ve çok önemli bir zeytin üretim bölgesidir.

15.05.2019 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, "Afrin'de 15 milyon zeytin ağacı var ve çok önemli bir zeytin üretim bölgesidir. Zeytin Dalı Operasyonu'ndan sonra buradaki zeytin ağaçları paramiliter güçler tarafından yağmalanmaya başlanıyor. Bu zeytinin 50 bin tonluk kısmı Türkiye'ye getiriliyor." iddiasında bulundu.

Kenanoğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de gündemin çok hızlı değiştiğini ve her gün yeni gündemlerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Türkiye'deki zeytin üreticilerinin sorununa değinen Kenanoğlu, bu sorunun Afrin ile bir bağlantısı olduğunu ileri sürdü. Kenanoğlu, "20 Ocak 2018'de Afrin'de Zeytin Dalı Operasyonu başlatıldı. Buna Zeytin Dalı isminin verilmesi, Afrin'in önemli bir zeytin üretim bölgesi olmasından kaynaklıdır. Afrin'de 15 milyon zeytin ağacı var ve çok önemli bir zeytin üretim bölgesidir. Zeytin Dalı Operasyonu'ndan sonra buradaki zeytin ağaçları paramiliter güçler tarafından yağmalanmaya başlanıyor. Bu zeytinin 50 bin tonluk kısmı Türkiye'ye getiriliyor." iddiasında bulundu.

Türkiye'ye sokulan zeytinyağının özellikle Kıbrıs ve İspanya'ya ihraç edildiğini savunan Kenanoğlu, konuya ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığına önerge verdiklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement