HDP'li Gülüm: "Türkiye uyuşturucuda merkez haline gelmiş durumda" - Son Dakika
Politika

HDP'li Gülüm: "Türkiye uyuşturucuda merkez haline gelmiş durumda"

HDP\'li Gülüm: "Türkiye uyuşturucuda merkez haline gelmiş durumda"

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, geçmişte uyuşturucu açısından bir "geçiş ülkesi" olarak tanımlanan Türkiye'nin, bugün "merkez" haline geldiğini öne sürdü.

25.01.2023 13:54  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, geçmişte uyuşturucu açısından bir "geçiş ülkesi" olarak tanımlanan Türkiye'nin, bugün "merkez" haline geldiğini öne sürdü.

Gülüm, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gençler arasında uyuşturucu kullanımının ve satışının yaygınlaştığını, uyuşturucu ile birlikte şiddet ve cinayet vakalarının da yaygınlaşmaya başladığını savundu.

Türkiye'de uyuşturucunun muhalif toplumsal kesimlerin yaşadığı yerlerde daha fazla arttığını, buralarda gerçek anlamda denetim yapılmadığını iddia eden Gülüm, "Aleni bir şekilde uyuşturucu mekanizmasının döndüğü, ilkokul önlerine kadar bu işin organize edildiği gerçekliğiyle karşı karşıyayız." dedi.

Züleyha Gülüm, Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisi'nin 2021 yılı dünya uyuşturucu raporuna göre Türkiye'nin, en fazla kokain yakalanan ülke olduğunu söyledi. Gülüm, "Geçmişte 'Türkiye uyuşturucu açısından bir geçiş ülkesi' denirdi, bugün ise artık bir merkez haline gelmiş durumda. Yaygın bir uyuşturucu kullanımı var. Aileler bu sorunla kendi başlarına mücadele etmek zorunda kalıyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HDP'li Gülüm: 'Türkiye uyuşturucuda merkez haline gelmiş durumda' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement