Hdp'li Kerestecioğlu'dan "Onur Yürüyüşü" Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp'li Kerestecioğlu'dan "Onur Yürüyüşü" Açıklaması

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, hafta sonu düzenlenen onur yürüyüşü ile ilgili olarak, “Dışarıdan gelen tepkilere duyarsız, şeffaf ve açık olmaktan uzak kamu otoriteleri, kamu güvenliğini koruma ve hesap verme sorumluluklarını yerine getirmemiştir” dedi.

30.06.2015 12:10

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, hafta sonu düzenlenen onur yürüyüşü ile ilgili olarak, "Dışarıdan gelen tepkilere duyarsız, şeffaf ve açık olmaktan uzak kamu otoriteleri, kamu güvenliğini koruma ve hesap verme sorumluluklarını yerine getirmemiştir" dedi.

HDP'li Kerestecioğlu, İstanbul milletvekilleri Sezai Temelli ve Beyza Üstün ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, hafta sonu düzenlenen onur yürüyüşünde yapılan polis müdahalesini eleştirdi. Kerestecioğlu, "Yürüyüşün başlayacağı saatten 1,5 saat önce bir emniyet mensubu, yürüyüş tertip komitesi üyesi arkadaşlarımızdan birine Valiliğin talimatı doğrultusunda yürüyüşe izin vermeyeceklerini bildirmiştir. Bunun üzerine İstanbul Valisi Vasip Şahin'e bizzat ulaşarak yıllardır barış izcinde yapılan bu yürüyüşü engellemek bir yana, yürüyüşün güven içinde yapılması için gereken tedbirleri almalarını beklediğimi bildirdim. Fakat kendisi, hiçbir yazılı karar olmaksızın LGBTİ bireyleri işaret ederek onlarla bir yürüyüşe izin vermeyeceğini ısrarla tekrarladı" ifadelerini kullandı.

Kerestecioğlu,"İstanbul'un merkezi Beyoğlu'nda böylesi bir müdahale olurken Valiye ve İçişleri Bakanı'na ulaşmak ise mümkün olamamıştır. Dışarıdan gelen tepkilere duyarsız, şeffaf ve açık olmaktan uzak kamu otoriteleri, kamu güvenliğini koruma ve hesap verme sorumluluklarını yerine getirmemiştir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp'li Kerestecioğlu'dan 'Onur Yürüyüşü' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement