Hilmioğlu'na Tahliye Kararı - Son Dakika
Politika

Hilmioğlu'na Tahliye Kararı

Hilmioğlu\'na Tahliye Kararı

Anayasa Mahkemesi'nce tedbiren tahliyesine karar verilen Fatih Hilmioğlu'nun kardeşi ve avukatı Hayati Hilmioğlu, "Bugün tahliye olabilir, cezaevinden çıkabilir.

20.02.2014 18:21

Anayasa Mahkemesi'nce tedbiren tahliyesine karar verilen Fatih Hilmioğlu'nun kardeşi ve avukatı Hayati Hilmioğlu, "Bugün tahliye olabilir, cezaevinden çıkabilir. Çünkü prosedürü uzun sürmüyor. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığında bir işlemi var. Sonra doğrudan doğruya yazı, cezaevi müdürlüğüne gönderiliyor" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nden tahliye kararını alan Fatih Hilmioğlu'nun avukatı ve kardeşi Hilmioğlu, gazetecilere açıklamada bulundu. Tedbir kararı 6 ay süreli olduğunu belirten Hilmioğlu, "6 ay içerisinde yetkili mahkemenin dosyanın esası hakkında karar vermemesi halinde 6 ay sonunda tedbir kararı otomatikman ortadan kalkıyor. Bütün umudumuz bu 6 aylık süre içerisinde yeniden esas mahkemesinin konuyla ilgili esastan karar vermesi" dedi.

Hilmioğlu, hakimlerin görevlerini hakkıyla yapması durumunda insanların haksız yere tutuklu kalmayacağını söyleyerek, tek isteğinin hakimlerin sağlıklı, adaletli ve doğru karar vermeleri olduğunu belirtti. Kararın İstanbul'a gittiğine dikkati çeken Hilmioğlu, "Bugün tahliye olabilir, cezaevinden çıkabilir. Çünkü prosedürü uzun sürmüyor. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığında bir işlemi var. Sonra doğrudan doğruya yazı, cezaevi müdürlüğüne gönderiliyor" ifadelerini kullandı.

Hilmioğlu, Fatih Hilmioğlu'nun evinin bulunduğu Ankara'ya geleceğini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hilmioğlu'na Tahliye Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement