"Hizmetin Önünü Tıkamayız" - Son Dakika
Politika

"Hizmetin Önünü Tıkamayız"

"Hizmetin Önünü Tıkamayız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hizmet Etmek İsteyen Hiç Bir Belediyenin Önünün Merkezi Yönetim Tarafından Asla Tıkanmadığını Söyledi.

06.11.2008 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hizmet etmek isteyen hiç bir belediyenin önünün Merkezi Yönetim tarafından asla tıkanmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan 54 tesisin ASKİ Spor Salonu'nda yapılan toplu açılış törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, tek amaçlarının, Türkiye'deki, illerin, ilçelerin, beldelerin yüzünü güldürecek hizmetleri millete kazandırmak olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan gerek hükümet gerekse yerel yönetimler bazında, Türkiye'ye hep ilkleri yaşattıklarını kaydederek, açılışını yaptıkları tesislere kavuşan halkın geleceğe bakışının değiştiğini belirtti.

Bir ülkenin mutluluğunun ve refahının en önce aileden, mahalleden, kentlerden başladığına dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"Batılı hangi imkanlara sahipse, benim Yenimahalleli kardeşim de aynı imkanlara sahip olacaktır. Avrupalı neyi görüyorsa benim Yenimahalleli kardeşimde aynı imkanları görecektik. Çok şükür, AKP belediyeleri bunu başardı. Başarılarımıza her gün yenilerini eklemek için canla başla çalışıyoruz. Belediyelerimizin bu başarısı, merkezi yönetimindeki anlayışlarla doğrudan ilgilidir. Eğer Merkezi Hükümet, o hastalıkla koalisyonlar gibi sürekli halkın taleplerini kulak ardı eden, işleri erteleyen bir hükümet olsaydı, bugün belediyelerimizin de eli kolu bağlı kalacaktı. Bizim dönemimizde merkezi yönetim ile yerel yönetim kavgası bitmiştir. Bunun altını da özellikle çiziyorum. Artık Ankara ile taşra, Anadolu kavgalı değildir."

-"BELEDİYENİN İMKANLARINI PEŞKEŞ ÇEKMEZSENİZ, EĞER SUİİSTİMAL YAPMAZSANIZ BU BORÇLARI ÖDERSİNİZ"

Belediye başkanlarının çektiği sıkıntıları bilen biri olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, görevlerinin, engel olmak değil, engelleri kaldırmak olduğunu belirtti. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer siz, belediyenin imkanlarını peşkeş çekmezseniz, eğer suiistimal yapmazsanız bu borçları ödersiniz. Eğer gayri meşru işler yaparsanız, suiistimaller yaparsanız, yolsuzluklar yaparsanız, o zaman da batarsınız.

Şimdi sesleniyorum, halkıma sesleniyorum; bizim üzerimize kalkıp da yolsuzluk ifadesiyle yaklaşanlara diyorum ki biraz insaf edin. Yolsuzluklar içinde yoğrulan bir belediye bu hizmetleri yapabilir mi?"

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar ise açılış töreninde yaptığı konuşmada kendilerinden önceki 5 yıllık dönemde yatırım harcamalarının toplam tutarının 15 milyon YTL olduğunu söyledi. Duyar, "Bizim dönemimizde ise bu rakam 15 kat artarak, 233 milyon YTL'ye çıkmıştır" dedi.

Toplu açılış törenine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AKP Genel Başkan yardımcıları Haluk İpek, Hüseyin Tanrıverdi, Şükrü Ayalan, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve AKP Ankara İl Başkanı Halis Bilge katıldı.(ANKA)

(ZR/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika 'Hizmetin Önünü Tıkamayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement