İçişleri Bakanı Şahin Gaziantep'te - Son Dakika
Politika

İçişleri Bakanı Şahin Gaziantep'te

İçişleri Bakanı Şahin Gaziantep\'te

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Gaziantep'te, büyükşehir belediyesi, il emniyet müdürlüğü ve il JAndarma komutanlığını ziyaret etti, askerlerle yemek yedi.

27.03.2012 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Gaziantep'te, büyükşehir belediyesi, il emniyet müdürlüğü ve il JAndarma komutanlığını ziyaret etti, askerlerle yemek yedi.

Gaziantep programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Şahin, şeref defterini imzaladıktan sonra yaptığı konuşmada, illere yaptığı ziyaretler kapsamında bugün Gaziantep'e geldiğini, birçok yerde belediyeleri de ziyaret ederek kentin yerel kalkınmasına ve yerel sorunlarına yönelik bilgi alışverişinde bulunduğunu söyledi.

Gaziantep'te belediyecilik hizmetlerinde çok farklı çalışmalar ve dikkat çekici uygulamalar gördüklerini belirten Şahin, kentin sanayide, ticarette, kültürde, sanatta, sporda ve bilim hayatındaki öncü özelliğinin yanında kentsel dönüşüm hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde marka şehirlerden birisi olduğunu vurguladı.

"İlimiz her alandaki kalkınmasını ve başarısını siyaset alanında da göstermiştir" diyen Bakan Şahin, buradan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in hükümetin üyesi olarak yer aldığını, Gaziantep kökenli ondan önceki bakanların da kente gerekli hizmetlerin gerçekleştirilmesinde gayret sarf ettiğini belirtti

"Sayın Başbakanımızın her ile olan ilgisi ve yakınlığını söz konusu olmakla birlikte Gaziantep'e olan özel ilgisini, Gaziantepli hemşehrilerim çok yakından bilmektedirler" diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En son geldiği ziyarette burada Gaziantep ilimizi 'bölgemizin hayata farklı bakan ve dünyayı farklı okuyan, yaşayan örnek bir il olarak' takdimini yapmışlardır. Bu da inanıyorum ki, Gaziantep'imizde daha çok üretmek, daha çok başarmak, daha çok birlikte olmak ve hayatı hep birlikte paylaşarak mutlu kılmak adına büyük bir moral gücü olmuştur ve olmaya da devam etmektedir."

Gaziantep'te belediye hizmetlerinin çağın ihtiyaçlarına göre hızla devam ettiğini söyleyen Şahin, burada her konudaki hizmetlerin 10 yıl öncesine göre çok daha ileride ve çok daha başarılı olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise "lahmacun ve kebap kentinden kültür, tarih, ticaret ve sanayi kentine doğru büyük bir dönüşüm yaşadıklarını" kaydetti.

-Askerlerle karavana yedi-

İl Emniyet Müdürlüğü'nü de ziyaret eden Bakan Şahin, emniyet binasına gelişinde polis mangası tarafından karşılandı. Şahin, daha sonra Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz'un makamına çıkarak bir süre görüştü.

Emniyet'in ardından İl Jandarma Komutanlığı'na geçen Bakan Şahin, askeri birliği selamladı. Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Birol Şimşek, Vali Erdal Ata ve beraberindekilerle kışlanın yemekhanesine geçti.

Bu sırada Albay Şimşek, ilk kez bir bakanın askerlerle yemek yiyeceğini söyledi. Bunun üzerine Şahin, "Çok mutlu oldum" dedi. Komutanın yaptırdığı yemek duasının ardından İçişleri Bakanı Şahin, askerlerle aynı masaya oturarak, tavuk, pilav, çorba, aşure ve muzdan oluşan karavanadan yedi.

Ziyaretlerde, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Mustafa Bahrettin Demirer, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Adnan Yılmaz, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehmet Sinan Yıldız da bulundu.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İçişleri Bakanı Şahin Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement