İçişleri Bakanı Soylu Macar mevkidaşı ile bir araya geldi - Son Dakika
Politika

İçişleri Bakanı Soylu Macar mevkidaşı ile bir araya geldi

İçişleri Bakanı Soylu Macar mevkidaşı ile bir araya geldi Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter, Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyarette İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir araya geldi.

02.12.2022 15:56  Güncelleme: 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Soylu Macar mevkidaşı ile bir araya geldi

ANKARA - Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter, Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyarette İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir araya geldi.

İçişleri Bakanı Soylu, Macaristan İçişleri Bakanı Pinter ile bakanlık içinde bulunan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı'nda görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'da katıldı. Basına kapalı devam eden ikili görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Soylu ve Pinter açıklamalarda bulundu.

Macar mevkidaşı Pinter'in 12 yıldır İçişleri Bakanlığı görevini devam ettirdiğini hatırlatan Bakan Soylu, "Sayın Pinter ikili görüşmelerimizde güzel bir ifade dile getirdi, 'Türkiye Macaristan ilişkileri mükemmel gidiyor.'Sayın Pinter'in bu sözü bizim için önemlidir. Kendisi bu görevde uzun yıllardır bulunan ve özellikle çalışmayı, disiplini kamu yönetiminde nasıl yapılabileceğini ortaya koyan bir kişiliktir. Yanlış hatırlamıyorsam 12 yıldır İçişleri Bakanlığı görevinde. O yüzden yükünü her geçen gün artırıyorlar. Hakikaten bir kişinin, kimliğin nasıl güçlü olduğunun göstergesi biz de kendisini örnek alıyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Dostluk Yolu Projesi çerçevesinde 50 polisimize ev sahipliği yapıyorlar"

Dostluk Yolu Projesi çerçevesinde Macaristan'da 50 Türk polisinin görev yaptığını ve 3 ayrı sınır kapısında Macar polisi ile birlikte çalıştıklarını aktaran İçişleri Bakanı Soylu, "Küreselleşmenin dayatmalarına karşı milletimizi, ülkemizi, değerlerimizi, korumaya kararlıyız. Özellikle Sayın Pinter ile geçen yıl Macaristan'da çok önemli bir adım için bir araya gelmiştik. Dostluk Yolu Projesi çerçevesinde 50 polisimize ev sahipliği yapıyorlar. 3 ayrı kapıda, orada Macar polisi ile çalışıyorlar. Bugüne kadar çok ciddi bir sonuç elde ettiler, 678 bin tır denetlediler, 3 bin 700 kaçak göçmen yakaladılar, Dostluk Yolu Projesi çerçevesinde bizim vatandaşımıza da yönlendirme, destek ve yardımcı oldular. Yaklaşık 8 bine yakın vatandaşımıza tercüme yaptılar, sahte belgeler yakaladılar ve bir takım kaçakçılıkta Macar polisi ile iş birliğinde çalıştılar" değerlendirmesinde bulundu.

"Mevcut üretim kapasitemizi artırıyoruz"

Pandemi döneminde küresel boyutta yaşanan çip krizinin yaşandığı sırada Macaristan ile yapılan anlaşmada pasaport üretim konusunda ciddi destek olduklarını dile getiren Soylu, "Dünyanın çip krizi yaşadığı dönemde bize pasaport konusunda ciddi destek oldular ve olmaya da devam ediyorlar. Bir taraftan kendi pasaportumuzu yerli ve milli olarak üretiyoruz bir taraftan da yarı mamul olarak gönderiyoruz, Macaristan matbaasında onu basıyorlar. Mevcut üretim kapasitemizi artırıyoruz. Ayrıca yerli ve milli pasaportumuzu üretirken onlardan da özellikle mürekkep konusunda ciddi destek alıyoruz. Türk Devletleri Teşkilatı'nda diğer bölgesel ve uluslararası platformlarda yürüttüğümüz iş birliği ve dayanışmayı daha da ileri taşımaya kararlıyız. Uyuşturucu, mali suçlar, sınır aşan suçlar, kaçakçılık ve organize aynı zamanda terör konusunda Sayın Bakan ve Macaristan ile ciddi bir iş birliği söz konusu. Keza FETÖ VE PKK/PYD konusunda iş birliği devam etmekte" diye konuştu.

Macaristan ile ortak mekanizmayı 2006 yılından beri bölgesel olarak devam ettiğini hatırlatan Soylu, Budapeşte sürecini eş başkanlığını iki ülke olarak yürüttüklerini ve göç yönetimi konusunda ortak uzlaşı zeminleri oluşturulduğunu kaydetti.

"2024 yılını Türkiye-Macaristan Kültür yılı olarak kutlayacağız"

Türkiye-Macaristan diplomatik ilişkilerinin 100 yıl önce başladığını aktaran Soylu, "2024 yılını Türkiye-Macaristan Kültür yılı olarak kutlayacağız. Bizler 2024'e kadar ortak iş birliği alanlarımızı geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye ve Macaristan'ın ortak tarihine, kültürüne, değerlerine, kardeşliğine, dostluğuna yakışır adımlar atacağız. Türkiye Macaristan ilişkileri örnek bir ilişkisi olarak ilerlemekte ve her geçen gün seviyesini yükseltmektedir. İnşallah, bölgesel iş birliğine yönelik ciddi adımlar atacağımıza eminim" dedi.

Türkiye'nin polis ve jandarma üzerinde gerçekleştirdikleri gelişmeler için İçişleri Bakanı Soylu'yu tebrik eden Bakan Pinter, çalışmalar sayesinde Türkiye'nin asayişi ve kamu düzeni dünya standartlarına yükseldiğini söyledi.

Macaristan'da hizmet veren Türk polisine teşekkür eden Pinter, Macaristan'da görev yapan diğer Avrupa ülkelerinin polislerine kıyasla Türk polisinin en disiplinli ve en başarılı olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Soylu Macar mevkidaşı ile bir araya geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İçişleri Bakanı Soylu Macar mevkidaşı ile bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması
    17:14 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Bülent Bozbaş'ı genel sekreter olarak atadı. Yeni atamalar internet sitesinde yayınlandı.

  • Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı
    17:13 Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı

    Hizmet-İş Sendikası üyeleri, Silifke Belediyesi'nde işten çıkarılan 30 işçinin durumunu protesto etmek için eylem yaptı. İşçilerin de katıldığı eylemde, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, belediye başkanlarına seslenerek işçilerin haklarını gözetmelerini istedi ve mücadelenin devam edeceğini belirtti.

  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yeni Döneme Başladı
    17:03 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yeni Döneme Başladı

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yeni dönemin ilk olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Fırat Görgel, şehre yatırımlar yapacaklarını ve iletişimi güçlendireceklerini belirtti.

  • Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı
    17:01 Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde jandarma ekipleri tarafından 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı. Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 2 organizatör hakkında adli ve idari işlem başlatılırken, bir otomobile de el konuldu.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması
    16:56 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Bülent Bozbaş'ı genel sekreter olarak atadı. Yeni atanan görevlilerin isimleri ve fotoğrafları internet sitesinde yayınlandı.

  • Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak'ı ziyaret etti
    16:55 Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak'ı ziyaret etti

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, göreve başlamasının ardından Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak'ı ziyaret etti. Başkan Güler, Albayrak'a başarı dileklerini ileterek Perşembe'de değişim ve dönüşümün başladığını belirtti.

  • ABD'den İran'a yeni yaptırımlar
    16:54 ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

    Amerika Birleşik Devletleri'nde hem Beyaz Saray hem de Dışişleri'nden peş peşe açıklamalar geldi. İran'da İHA üretimi ve testi için çalışan 16 kişi ve 2 kuruma yaptırım kararı alındığı belirtildi. Yapılan açıklamalarda, İran'a yönelik ekonomik baskının artacağına işaret edildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde makam odasını çeken gizli kamera düzeneği bulundu
    16:54 Afyonkarahisar Belediyesi'nde makam odasını çeken gizli kamera düzeneği bulundu

    31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın makam odasını çeken gizli kamera düzeneği bulundu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Köksal, "Dinleme cihazları, görüntü cihazlarıyla ilgili raporlama yapılacak. Başkanlık katının bulunduğu üçüncü kattaki her yer tarattırıyoruz. Başka bir yerde de varsa bulunup çıkartılması için çalışma yapıyoruz" dedi.

  • Alanya Belediyesi'nden 'mali tablo' açıklaması
    16:53 Alanya Belediyesi'nden 'mali tablo' açıklaması

    Alanya Belediyesi, belediye binasına asılan mali tablo ile ilgili yapılan açıklamada, siyasi parti ilçe binasına asılan tablonun itibari bir kıymeti bulunmadığı belirtildi. Açıklamada, asılan tablonun tahrif edilerek başka bir tablo hazırlandığı ve korsan mali tablo oluşturulduğu ifade edildi. Ayrıca, belediyenin önceki yıllardaki borçlarıyla ilgili bilgiler verilerek, mali tablo konusundaki söylemlerin eleştirel bir kıymeti olmadığı vurgulandı.

  • Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici görüştü
    16:51 Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici görüştü

    Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti. Yalçın, BBP'nin başarısını tebrik ederken, Yerel seçim sonuçlarına ilişkin tedirginliklerini dile getirdi. Destici ise İstiklal Marşı okunmayan belediyelerle ilgili hukuki işlemlerin başlatılmasını istedi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nu kabul etti
    16:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nu kabul etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nu ve beraberindeki DİSK heyetini makamında kabul etti. Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de eşlik etti.


Advertisement