İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru - Son Dakika
Politika

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru

İran\'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru

Reformist aday Arif."Sayın Hatemi ve Rafsancani isterlerse adaylıktan çekilirim".

11.06.2013 05:27

- Reformist aday Arif:

"Sayın Hatemi ve Rafsancani isterlerse adaylıktan çekilirim"

Reformist aday Arif, seçim kampanyası kapsamında başkent Tahran'da düzenlenen programa katıldı. Salona sığmayan kalabalık, binanın dışında ve sokaklarda bekledi. Kalabalığın büyük bölümünü üniversiteli gençlerin oluşturduğu programda polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Burada konuşan Arif, taraftarlarının bir diğer reformist aday olan Hasan Ruhani ile koalisyon kurulması talepleri hakkında, "Hedefimiz başından beri reformist kanadın uzlaşmasına dayalıdır ve eğer Sayın Hatemi ve Rafsancani isterlerse adaylıktan çekilirim" değerlendirmesinde bulundu.

Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi merkezli her türlü uzlaşmayı kabul edeceğini belirten Arif, "Benim için ülkenin hukuk ve ilerleme üstünlüğü adına reformistlerin hakimiyeti söz konusudur. Bu nedenle önümüzdeki saatlerde sayın Hatemi'nin reformistlerin uzlaşması hakkında kararını belirtmesini umuyorum" diye konuştu.

Destekçiler sık sık "Arif, Ruhani koalisyon, koalisyon", "Yaşasın reformizm, yaşasın Arif" sloganları attı. Bunun yanında, "Ya Hüseyin, Mir Hüseyin" sloganları da atan destekçiler, geçen dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinden beri ev hapsinde tutulan Mir Hüseyin Musevi'ye olan sevgilerini ifade etti. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement