İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru - Son Dakika
Politika

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru

İran\'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru

İran'da yeni cumhurbaşkanının seçilmesine saatler kala muhafazakar kanadın uzlaşı arayışı sürüyor Tahran Cuma İmamı Hatemi."Muhafazakarlar şu anda birlik ilan etmezlerse Allah katında bunun cevabını veremeyecekler".

13.06.2013 13:30

- İran'da yeni cumhurbaşkanının seçilmesine saatler kala muhafazakar kanadın uzlaşı arayışı sürüyor

-Tahran Cuma İmamı Hatemi: "Muhafazakarlar şu anda birlik ilan etmezlerse Allah katında bunun cevabını veremeyecekler"

Mehr Haber Ajansı'na verdiği demeçte, seçim sürecinin geldiği bu hassas noktada muhafazakar adayların birleşmelerinin siyasi zorunluluk olduğunu ifade eden Hatemi, "Özellikle en fazla oya sahip aday lehine geri çekileceğine söz veren muhafazakar adaylar sözlerine sadık kalıp kalmayacakları konusunda ilahi bir imtihan veriyorlar" diye konuştu.

Adaylıktan çekilen Gulam Ali Haddad Adil'i takdir eden Hatemi, "Diğer muhafazakar adaylardan da tek bir aday üzerinde anlaşmalarını bekliyoruz. Eğer muhafazakar adaylar birleşmezlerse Allah katında bunun cevabını veremeyecekler ve bu muhafazakarlık tarihinde olumsuz bir olay olarak geçecektir" açıklamasıyla muhafazakarların seçime tek adayla girmesini tavsiye etti.

Aynı zamanda Uzmanlar Meclisi üyesi Hatemi, geçtiğimiz Cuma Tahran Üniversitesinde verdiği hutbede, reformistleri eleştirmişti. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement