İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Politika

İran ile Nükleer Müzakereler

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Arakçı: “Nihai anlaşma sağlanamazsa Cenevre anlaşması 6 ay uzatılabilir”

10.06.2014 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Arakçı, İran ile 5+1 ülkeleri arasında devam eden nükleer müzakerelerde nihai anlaşmanın sağlanmasını ümit ettiklerini ancak bu olmazsa Cenevre anlaşmasını 6 ay daha uzatmak durumunda kalabileceklerini söyledi.

Arakçı, Cenevre'de ABD ile ikili müzakereler öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Beklentimiz 16-20 Haziran'da Viyana'da yapılacak beşinci tur müzakerelerde nihai anlaşma metni üzerinde çalışılmaya başlanması. Ümidimiz nihai anlaşmanın belirlenen altı aylık sürenin sonunda sağlanmasıdır. Ancak bu gerçekleşmezse müzakereleri sürdürebilmek için Cenevre anlaşmasını 6 ay daha uzatmak durumunda kalabiliriz" dedi.

Anlaşmanın uzatılıp uzatılmayacağını konuşmak için henüz erken olduğunu ifade eden Arakçı, "Hala belirlenen sürenin bitiminden önce nihai anlaşmanın sağlanacağına dair umut var" ifadesini kullandı.

İran ile ABD, Tahran'ın nükleer programı hakkında yürütülen müzakereler kapsamında İsviçre'nin Cenevre kentinde ikili görüşmeler yapıyor. Görüşmelere İran adına Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Arakçı, ABD heyeti adına ise ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns başkanlık ediyor.

İran ile 5+1 ülkeleri, 24 Kasım 2013'te Cenevre'de varılan geçici anlaşma kapsamında, Temmuz 2014'e kadar kapsamlı ve kalıcı bir anlaşmaya ulaşmak için müzakereler yürütüyor. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement