İslam: " 13 Yıldır Türkiye'de Bir Ekonomik, Sosyal, İktisadi ve Demokratik Devrim Yaptık" - Son Dakika
Politika

İslam: " 13 Yıldır Türkiye'de Bir Ekonomik, Sosyal, İktisadi ve Demokratik Devrim Yaptık"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Arifiye ilçesi seçim bürosu açılışına katılan vatandaşlardan detaylar- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın konuşması - İslam'ın büronun açılışını gerçekleştirmesi ve büroyu gezmesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: - "Biz 13 yıldır iktidarız ve 13 yıldır Türkiye'de bir ekonomik, sosyal, iktisadi ve demokratik devrim yaptık, Türkiye'ye çağ atlattık" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'de ekonomik, sosyal, iktisadi ve demokratik devrim yaptıklarını, ülkeye çağ atlattıklarını söyledi.

08.05.2015 00:21

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Arifiye ilçesi seçim bürosu açılışına katılan vatandaşlardan detaylar- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın konuşması - İslam'ın büronun açılışını gerçekleştirmesi ve büroyu gezmesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: - "Biz 13 yıldır iktidarız ve 13 yıldır Türkiye'de bir ekonomik, sosyal, iktisadi ve demokratik devrim yaptık, Türkiye'ye çağ atlattık" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'de ekonomik, sosyal, iktisadi ve demokratik devrim yaptıklarını, ülkeye çağ atlattıklarını söyledi. İslam, partisinin Arifiye ilçesi seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, iktidara geldiklerinde enflasyonun yüzde 30 olduğunu, şimdi tek haneli rakamlara ulaştığını kaydetti. Dünyadaki krizlere rağmen Türkiye'nin büyüme oranının hala yüzde 5 olduğunu vurgulayan İslam, "Bütçe açığımız yüzde 12'ydi, şu anda yüzde 1'lerde. Döviz rezervimiz 28 milyar dolardı, şu anda 128 milyar dolar. Altın rezervimiz sadece 1 milyar dolardı, şimdi 20 milyar dolar. Hedefimiz, 2023'te inşallah dünyanın en büyük 10'uncu ekonomisi olmak" diye konuştu. İslam, muhalefetin iktidara gelmek için birtakım vaatlerde bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "İktidara gelirsek şunu, bunu yapacağız' diyorlar ya, biz şunu söylüyoruz: Biz 13 yıldır iktidarız ve 13 yıldır Türkiye'de bir ekonomik, sosyal, iktisadi ve demokratik devrim yaptık, Türkiye'ye çağ atlattık. AK Parti iktidarlarıyla Türkiye'nin yüzü güldü. Bunun aksini söyleyebilecek bir tek kişi var mı'Bir de CHP diyor ki, 'Kemal Derviş'le anlaştık, 7 Haziran'da iktidara gelirsek Derviş'e ekonomiyi teslim edeceğiz.' Aranızda Kemal Dervişli yılları hatırlayanınız var mı? Derviş, Türkiye'ye gelir gelmez ne yaptı? IMF'nin parasını tahsil etti, Düyun-u Umumiye müdürü gibi. Osmanlı'yı batıran Düyun-u Umumiye müdürleri vardı ya onlar gibi. Sadece ve sadece IMF'nin parasının tahsilatını yapmak için geldi Türkiye'ye. ve yeni anlaşmalar. Burnumuza hızmayı taktı, ucunu IMF'nin eline verdi. O günlerden kurtulabilmek, iktidarımızın 13 yılını aldı. Biz, bir daha sana bu zinciri verir miyiz? Türkiye, bir daha IMF'nin esiri olmayacaktır." Halkın ocağını tüttürmeyi vadettiklerini vurgulayan İslam, devletin kazandığını millete iade etmeyi teklif ettiklerini kaydetti."İşi erbabına, adaletli olana, yetim hakkını koruyana, bu milleti kalbinden sevene, Recep Tayyip Erdoğan'ın dizinin dibinde yetişmiş olanlara vereceksin" diyen İslam, "Bütün bunların hepsi sizin için. Siz, güzel, bağımsız ve müreffeh bir ülkede yaşayasınız diye. Milletimizi onunla beraber sevdik, milletimize hizmet etmeyi onunla beraber öğrendik. Onun dizinin dibinde yetiştik. Milletin emanetini işte bunun için sizden tekrar istiyoruz" ifadesini kullandı.

İslam: " 13 Yıldır Türkiye\'de Bir Ekonomik, Sosyal, İktisadi ve Demokratik Devrim Yaptık"
Kaynak: AA

Son Dakika Politika İslam: ' 13 Yıldır Türkiye'de Bir Ekonomik, Sosyal, İktisadi ve Demokratik Devrim Yaptık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement