İtalya'da Teknokrat Hükümet Kuruluyor - Son Dakika
Politika

İtalya'da Teknokrat Hükümet Kuruluyor

İtalya’da seçim sonrası hükümet kurulamamasının ardından Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, hükümet kurma görevini parlamento dışından ekonomist Carlo Cottarelli’ye verdi.

28.05.2018 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'da seçim sonrası hükümet kurulamamasının ardından Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, hükümet kurma görevini parlamento dışından ekonomist Carlo Cottarelli'ye verdi.

Bu sabah görevi kabul eden Cottarelli teknokrat bir hükümet kuracak. Kurulacak hükümet parlamentoda güvenoyu alırsa yıl sonunda bütçe yasasını sunduktan sonra 2019'un ilk aylarında ülkeyi seçime götürecek. Teknokrat hükümet güvenoyu alamaması halinde ağustos ayından sonra ülkede yeniden seçime gidilecek.

IM'de finans direktörü ve Türkiye masası şefi görevlerinde bulunan Carlo Cotarelli, Matteo Renzi hükümeti sırasında da kamu harcamaları komiserliği görevini üstlenmişti.

Aşırı sağcı Kuzey Ligi Partisi ile sistem karşıtı Beş Yıldız Hareketi'nin koalisyon hükümeti kurma çabaları, koalisyonun başbakan adayı Giuseppe Conte'nin dün görevi iade etmesi ile son bulmuştu. Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Conte'nin Ekonomi Bakanı adayı Paolo Savona'yı euro karşıtlığı nedeniyle veto etmesi ve koalisyonun bu konuda geri adım atmaması nedeniyle hükümet kurma çalışmaları tıkanmıştı. - MİLANO

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İtalya'da Teknokrat Hükümet Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement