İYİ Partili vekil, 15 Temmuz darbe girişiminde Akşener ile aralarında geçen diyaloğu anlattı: Asarlar bizi - Son Dakika
Politika

İYİ Partili vekil, 15 Temmuz darbe girişiminde Akşener ile aralarında geçen diyaloğu anlattı: Asarlar bizi

İYİ Partili Feridun Bahşi, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Meral Akşener ile aralarında geçen diyaloğu anlattı. Akşener'in o gece Fethullah Gülen'i gömen bir tweet hazırladığını belirten Bahşi, "Dedim ki 'Ablam şimdi bir gün önce ben zaten bu herife sövdüm, sen de bu tweeti atarsan, bu herifler de başarılı olursa, ikimizin de kolunu, bacağını keserler, bir tarafımızdan asarlar. Bunu yumuşatalım.' Yumuşattık ve Genel Başkan, 'En kötü demokrasi en iyi darbeden daha iyidir' diye tweet attı." dedi.

07.01.2023 21:38  Güncelleme: 00:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin Isparta 3. Olağan İl Kongresi'nde divan başkanlığı yapan İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, 15 Temmuz darbe girişimi akşamı eşiyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinde olduklarını söyledi. Akşener'in evinin Boğaz köprüsünü gördüğünü ve akşam saatlerinde pencereden tankları fark ettiklerini anlatan Bahşi, Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) sert bir dille eleştirmekten çekindiklerini belirtti.

"DEAŞ EYLEM Mİ YAPACAK DİYE KONUŞTUK"

Darbe girişiminin gecesi yaşadıklarını anlatan Bahşi, "DEAŞ eylem mi yapacak acaba diye aramızda konuşuyoruz. Saat 21.30'da Ergenekon kumpas dosyalarından yargılanmış eski general bir müvekkilim vardı, o aradı. Hayırdır dedim, 'Abi bu şerefsizler darbe teşebbüsünde bulunuyor' dedi. Bununla darbenin gidişatıyla ilgili o akşam 37 kez görüşmüşüz." dedi.

"BUNU BİRAZ YUMUŞATALIM"

Sözlerinin devamında Akşener ile aralarında geçen diyaloğu anlatan Bahşi, "Sonrasında bir tweet atalım diye düşündük. Genel Başkan bir tweet yazmış, Fetullah'ı gömen bir tweet tabii. Dedim ki 'Ablam şimdi bir gün önce ben zaten bu herife sövdüm, sen de bu tweeti atarsan, bu herifler de başarılı olursa, ikimizin de kolunu, bacağını keserler, bir tarafımızdan asarlar. Bunu biraz yumuşatalım.' Yumuşattık ve saat 24.00'ten önce Genel Başkan, 'En iyi darbe en kötü demokrasiden evladır' şeklinde tweet attı." ifadelerini kullandı.

DÜZELTME YAPTI

"En iyi darbe en kötü demokrasiden evladır" sözleriyle ilgili daha sonra bir düzeltme açıklaması yapan Bahşi, "Kastımız konuşmamın içeriği ile birlikte değerlendirildiğinde bu olmadığı açıktır. Kastımız 'En kötü demokrasi en iyi darbeden daha iyidir' şeklindeydi" şeklinde konuştu.

İYİ Partili vekil, 15 Temmuz darbe girişiminde Akşener ile aralarında geçen diyaloğu anlattı: Asarlar bizi
Kaynak: AA

Son Dakika Politika İYİ Partili vekil, 15 Temmuz darbe girişiminde Akşener ile aralarında geçen diyaloğu anlattı: Asarlar bizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Abdullah Çobanoğlu: Kısacası korktuk diyor 105 5 Yanıtla
  • Alper006 : Hayırdır siz vatan hainleriyle ilgili bir metni neden yumuşatma ihtiyacı duyuyorsunuz onlara şirin görünmek teki amacınız neydi. Vatan mi önemli hainler mi bu vatan uğrunda al bayrağımız uğrunda nice canlar verildi şehitlerimiz var hainlerden korkan biri yada birileri bu ülkeyi nasıl yönetebilir ki. 68 4 Yanıtla
  • Semih Yetkin: İşde bu yüzden Muhsin Yazıcıoğlu ülkücü siz türkücüsünüz hergün korkuyla başka başka türküler söylersiniz 17 1 Yanıtla
  • Ahmet Demir: He he yedik biz zaten onu merak etmeyin.Ula siz az deelsiniz 8 1 Yanıtla

Advertisement