İzmir'deki 3.4'ün Sesi - Son Dakika
Politika

İzmir'deki 3.4'ün Sesi

İzmir\'deki 3.4\'ün Sesi

Yerel Seçimlerde Oyların Yüzde 57'sini Alarak İkinci Kez Başkan Seçilen Aziz Kocaoğlu'nun Bir Yıllık Performansını Toplam Yüzde 3.4 Oy Alarak Çıkan Siyasi Partilerin İl Başkanları Değerlendirdi.

08.03.2010 02:33

Yerel seçimlerde oyların yüzde 57’sini alarak ikinci kez başkan seçilen Aziz Kocaoğlu’nun bir yıllık performansını toplam yüzde 3.4 oy alarak çıkan siyasi partilerin il başkanları değerlendirdi.

29 Mart’ta yapılan ve CHP’nin zaferiyle sonuçlanan yerel seçimin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yüzde 57 oy desteği ile ikinci kez oturduğu koltukta altıncı yılını doldurdu. Yerel seçimde oyların yüzde 1.6’sını alan DSP, yüzde 1’ini SP, yüzde 0.7’sini DP, yüzde 0.1’ini İP ve yüzde 0.0’la ÖDP’nin il başkanları, Hürriyet İzmir için Başkan Aziz Kocaoğlu yönetimindeki belediye çalışmalarını değerlendirdi.

Rıfat Mutlu (DSP İzmir İl Başkanı): Büyükşehir Belediyesi’nin bir yılı maalesef olumlu geçmedi. Üçyol- Üçkuyular metrosu bir ölçüde de AKP’nin ve KİK’nin engellemeleriyle bitirilemedi. Sonuçta vatandaş mağdur oldu. Engellilerin toplu ulaşımdaki limitsiz biniş hakları kısıtlandı, 65 yaş ulaşım kartları zamlandı. İnsanlar hakları gasp edildi.

Şerafettin Kılıç (Saadet Partisi İzmir İl Başkanı): Performansı çok düşük. Hizmet yapma düşüncesi yok sadece günü kurtarıyor. Trafik günün her saati çok yoğun. Ulaşım en büyük sıkıntı. Metroda yürütmeyi durdurmayla birlikte mazereti de ortadan kalktı. Belediye rutin işlerin dışında hizmet vermiyor. Kimse bana ‘bu belediye de şu projeyi hazırladı ve bitirdi’ diyemez.

Fatih Dalan (Demokrat Parti İzmir İl Başkanı): İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın CHP’in kendi içindeki kavgalara karışmış olması bu süreçte İzmir’in öncelikli olan sorunlarına bakışını biraz azalttı. Metroyu durduran karar ortadan kalktı ama metronun 2010 yılı içinde biteceğne inanmıyoruz. Sadece metro değil İzmir’in çok ciddi imar ve altyapı sorunları var. Her yağmur sonrası kent göle dönüyor. Önündeki dört yılık süreyi iyi değerlendirerek öncelikle kentin ulaşımını rahatlatması gerekiyor. Bürokratlarıyla birlikte iyi niyetli bir çalışma sergiliyor ama Hükümet’le daha iyi ilişkiler kurarak kentin öncelikli sorunlarının çözülmesine yönelik çaba içinde olmalı. Ayrıca bir şehri marka yapan futbol kulüpleridir. Başkan’ın bir yıldır spor kulüplerine maddi destek vermemesini yadırgıyorum.

Turgay Şen (İşçi Partisi İzmir İl Başkanı): Yerel seçimde aday çıkarmayıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu destekledik. Kocaoğlu’nun çalışmalarında çok büyük sıkıntı görmemekle birlikte AKP Hükümeti’nin İzmir’in belli çalışmalarını ve projelerini belli bir siyasi plan dahilinde engellemeye yönelik çalışma içinde olduğu kanaatindeyiz. Belediye’nin de ulaşım konusunda mahkeme kararıyla iptal edilen zamların uygulamaya konması, 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik hakların kısıtlanması gibi gibi konularda yanlışları oldu. Ayrıca İzmir’in sorunlarına çözüm bulmak adına AB destekli Kalkınma Ajansı tarafından dağıtılan paralarla ulusal devlet yapısında yıpranma olacağını düşünüyoruz.

Cemal Doğan (Özgürlük ve Dayanışma Partisi İzmir İl Başkanı): ÖDP’nin belediyecilik anlayışında katılımcılık var. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratik bir anlayışı benimsemiş, bürokratlarına karar aldırıyor ve uyguluyor. Halkın fikirleri sorulmuyor. Tepeden yönetimci bir anlyayış var. Ayrıca ulaşım, yollar ve altyapı son derece kötü durumda. Çözüm üretmeli.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İzmir'deki 3.4'ün Sesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement