"Katkısı Yoktu, İyi Oldu" - Son Dakika
Politika

"Katkısı Yoktu, İyi Oldu"

"Katkısı Yoktu, İyi Oldu"

Bülent Arınç, Türkiye'nin Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmamasıyla ilgili konuştu.

15.12.2012 15:49  Güncelleme: 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Medya ve İletişim Meclisi'nin, Bolu'nun Karacasu Beldesi'nde bulunan Gazelle Otel'de düzenlediği 'Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Arama' konferansına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, gazeteci ve yazarlar katıldı. Toplantının bu sabah yapılan açılış oturuma eşi Münevver Arınç ile birlikte katılan Bülent Arınç, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Yalçındağ ile sohbet etti.

Bülent Arınç'a konuşmasının ardından plaket verildi. Toplantıya verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, TRT'nin Eurovision'a katılmama kakarı ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu bizim aldığımız bir karar. Çünkü TRT kararı alırken her şeyiyle düşündü. Yıllardan beri katıldığımız bir etkinlik. Ama son yıllarda özellikle değerlendirme konusunda dün açıklama zaten çok detaylıydı. Bu açıklamaya da dikkat ettiğimiz zaman bu katılmama kararının ne kadar doğru haklı ve yerinde olduğu anlaşılacak. Bu bir eksiklik değil. İleride şartlar müsait olduğunda bu yarışmaya tekrar katılabiliriz. Ama bu sene bazı ülkeler zaten katılmıyor. Değerlendirme kriterleri değişmedi.

Bu bloklar halindeki etkileşim devam ediyor. Bu yarışmada biz hangi güçlü grupla gidersek gidelim istediğimiz puanları alamıyoruz ve Türkiye'nin tanıtımı içinde çok faydalı olmuyor. Detaylı bir inceleme sonucunda TRT Eurovision'a katılmama kararı aldı."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Katkısı Yoktu, İyi Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement