Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı - Son Dakika
Politika

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında 14 Mayıs seçimlerine ilişkin konuştu. Partisinin zorlamasıyla Cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Beraber yola çıktığınız 'İlla sen Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK'da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da 'Mutlaka olmanız lazım' denildi'' ifadelerini kullandı.

27.05.2024 21:42

CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinde partisi tarafından zorla Cumhurbaşkanı adayı yapıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Beraber yola çıktığınız 'İlla sen Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK'da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da 'Mutlaka olmanız lazım' denildi" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mağlup ayrıldığı 14 Mayıs 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olması için CHP içinde kendisine baskı kurulduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

"'İLLA SEN ADAY OL' DİYEN ARKADAŞLAR DÖNÜP TAM TERSİNİ YAPTI"

Zorla Cumhurbaşkanı adayı yapıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Beraber yola çıktığınız, birlikte mücadele ettiğiniz, kavgayı beraber verdiğiniz, illa sen Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın takdirine sunayım.

"ADAY OLMAK AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇMİYORDU"

Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK'da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da sizin mutlaka olmanız lazım denildi, her toplantıda bunlar söylendi. Düne kadar bana aday ol diyen sen değil miydin? Hayatım boyunca dayatma kültüründen gelmediğim için böyle bir şey hiç yapmadım."

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

KILIÇDAROĞLU YÜZDE 44'TE KALMIŞTI

14 Mayıs 2023'te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu, oyların yüzde 44,88'ini alarak 2. olmuş, en yakın rakibi Erdoğan ise yüzde 49,52 oy almıştı. 28 Mayıs'ta ikinci turu yapılan seçim sonucunda ise Kılıçdaroğlu, yüzde 47,82 oy alırken, Erdoğan yüzde 52,18 oy oranıyla zafer elde etmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu: \'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol\' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Son Dakika Politika Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • ZAFER YILDIZ: Dedeyi fena satmışlar:) 40 0 Yanıtla
    hüseyin şenel: zaten sattılaar da :) dede de gaza gelmeyecekti 6 lı masa 7 li masa herkese onu veririm bunu veririm zaten en büyük hatası o oldu 7 başlı ejderha gibi nasıl yönetecek ti ülkeyi bakın cumhur ittifakına ne olursa olsun tek söz sahibi reis onlar seçilse ki davutoğlu kendi dedi çalıştırmayız bizden habersiz karar aldırmayız adamın yüzde 1 oyu yoktu 40 vekil verdiler beni sattılar hikayesi adı üstünde hikaye kendisi batırdı bilinçli yaptı herşeyi 1 0
  • mutlu kulçabay: Partili Cumhurbaşkanı olmaz diyordun... 29 1 Yanıtla
    Selim Kayisi: CB olunca istifa edecekti zaten. bu 20 kere açıklanmıştır her halde. A haber izlemeyi bırak. 6 1
  • Ergül Çiftçi: ben eski bir AK partili olarak çok namuslu dürüst bir adamsın onu çok kişiden duydum sen bu siyaseti bırak ya siyaset sana göre bir şey değil ya 6 16 Yanıtla
  • ferhat eser: kemal abi sana tunceliye köyüne geri döndüm sen dinlemedin 14 2 Yanıtla
  • Salih Doğan: Tayyibe çalıştı, diskalifiye oldu. 9 6 Yanıtla
  • Taner Ozkaya: fırıldak 12 1 Yanıtla
  • oguz ates: kendi nasıl geldiyse öyle de gitti ihanetle kasetle gelmişti 3 1 Yanıtla
  • Yakup Becerikli: siyaseti hiç bilmediğinin ispatı 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement