KGF ve kamu bankalarının kredi destekleriyle ilgili soru önergesi - Son Dakika
Politika

KGF ve kamu bankalarının kredi destekleriyle ilgili soru önergesi

KGF ve kamu bankalarının kredi destekleriyle ilgili soru önergesi

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grubu, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve kamu bankalarının kredi destekleri konusunda ortaya atılan iddiaların araştırılması ve kamuoyunun aydınlatılması amacıyla Meclis Araştırması açılması talep etti. KGF ve kamu bankalarının asli kuruluş amaçlarının dışında yandaşlara yönelik kredi desteklerinin gerekçelerinin kamuoyuyla paylaşılması ve kredi kullandırma politikalarının şeffaflığa kavuşturulması gerektiği belirtildi.

21.11.2023 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet-Gelecek Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve kamu bankalarının kredi destekleri konusunda ortaya atılan iddiaların araştırılması ve kamuoyunun aydınlatılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

Kaya önergesinde, KGF ve kamu bankalarının kredi destekleriyle ilgili şüphelerin ortaya çıktığını, KGF'nin teminat yetersizliği nedeniyle kredi kullanamayan işletmelere kefil olarak destek verdiği bilinen bir kurum olduğunu ancak son yıllarda çete, mafya ve iktidar yandaşlarına yönelik kredi desteği iddialarının gittikçe arttığını belirtti.

Kaya, özellikle kamu bankalarının medya satın almaları ve özelleştirmeler gibi alanlarda usulsüz kredi kullandırma iddialarının kamuoyunda yer bulduğuna dikkat çekerek, KGF ve kamu bankalarının asli kuruluş amaçlarının dışında yandaşlara yönelik kredi desteklerinin gerekçelerinin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini ifade etti.

Önerge şöyle:

"-KGF'nin ve kamu bankalarının asli görevlerinden saparak yandaşlara yönelik kredi desteklerinin hangi gerekçelerle sağlandığının kamuoyuna açıklanması.

-Ekonomik krizle mücadele eden ve ülke ekonomisine katkı sağlayan vatandaşların ve firmaların KGF'ye ulaşamaması konusunda yaşanan adaletsizliklerin araştırılması.

-Kamu bankalarının usulsüz kredi kullandırma iddialarının ve bu kredilerin geri ödenip ödenmediğinin detaylı bir şekilde incelenmesi."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika KGF ve kamu bankalarının kredi destekleriyle ilgili soru önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement