"Kur'an I Kerim ve Hz. Muhammed'in Hayatının Ders Olarak Okutulması" - Son Dakika
Politika

"Kur'an I Kerim ve Hz. Muhammed'in Hayatının Ders Olarak Okutulması"

"Kur\'an I Kerim ve Hz. Muhammed\'in Hayatının Ders Olarak Okutulması"

AK Parti'li Bürge: "Din eğitiminin, peygamberlere saygının, etik değerlerin, insana saygının, insana karşı hoşgörünün derslerini kim istemez, kim buna karşı çıkabilir ki?" "Avrupa'da hotel...

19.10.2013 11:12

COŞKUN ERGÜL - TBMM İçişleri Komisyonu Başkanvekili, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, okullarda Kuranı Kerim ve Hz. Muhammed'in hayatının ders olarak okutulmasının hiçbir sakıncasının olmadığına işaret ederek, "Din eğitiminin, peygamberlere saygının, etik değerlerin, insana saygının, insana karşı hoşgörünün derslerini kim istemez, kim buna karşı çıkabilir ki?" dedi.

İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü mezunu ve yıllarca din öğretmenliği yapmış olan Bürge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kur'an-ı Kerim ile Hz. Muhammed'in Hayatı derslerinin, ortaokullarda seçmeli ders olarak okutulmasını" değerlendirdi.

"Bu derslerin okutulmasının bazı kesimler tarafından eleştirildiği" anımsatılarak, buna ilişkin görüşü sorulan Bürge, "Dünyada tüm otellerde İncil ve Tevrat var, İslam ülkesi olarak bilinen, demokrasi ve laiklikle yönetilen Türkiye'de neden Kur'an-ı Kerim olmasın?" dedi.

Bürge, sokakta birisine selam vermenin, 'Bismillah' demenin suç haline geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bunun eksikliklerini yaşadık ülkede, bunun eksikliği ahlak eksikliğidir. Yeryüzünde insanım diyen herkesin ahlaki değerlere, etik değerlere, adabı muaşeret kurallarına uymasının gerekliliği vardır. Bu bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacın giderilmesi okullarda olur. Din dersini sadece İslami hassasiyet olarak vermenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Ben yıllarca din dersi hocalığı yaptım. Bir insanın Peygamberinin hayatını bilmesi, öğrenmesi neden yanlış olsun? Avrupa'da hotellerde İncil vardır, Türkiye'de otellere seccade ve Kur'an-ı Kerim koymaya kalksan, otelin 5 yıldızlığı tartışılır hale gelir, eleştirilir.

AK Parti'nin bir sürü yasak koyduğunu söylüyorlar. 'Hangi yasak' diye soruyorum? İçki yasağı diyorlar. Buna içki yasağı diyemezsiniz, bu içki satış düzenlemesidir. Sigara yasağı diyemezsiniz, sigaranın kapalı alanlarda içilmemesi, insan sağlığı için zararlı olduğuna ilişkin düzenlemedir yapılan. Yasaklar noktasında söylenecek hiçbir şey yoktur. Tam tersine insan hakları ve özgürlükleri noktasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkenin 12 yılda geldiği nokta bellidir. Demokrasiyi özümseyenler sandıktan çıkana itibar ederler, özümserler ve hoşgörüyü buna göre kullanırlar. 'Demokrasi sadece sandık değildir.' Çok afedersiniz kova mıdır? Nitecede ben tercihimi göstermek istiyorum."

Bürge, din ve bir şeye inanmanın insan için ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bu inanç değerlerine ben bugün de ihtiyaç olduğunu, yarın da ihtiyaç olacağını ve insan ölünceye kadar da ihtiyaç olacağını düşünüyorum" dedi.

Okullarda Kuranı Kerim ve Hz. Muhammed'in hayatının ders olarak okutulmasının hiçbir sakıncasının olmadığına, tam tersine okutulması gerektiğine işaret eden Bürge, "Hep Avrupa, Batı deniliyor. Biz oradan doğru olan şeyleri alalım. Batıdan film aldık yıllarca. 'Ceyarı kim öldürdü?' Kim öldürdüyse öldürdü. Ben öğretmendim ve yıllarca Türkiye'nin gündemindeydi. Avrupa'nın pozitif ilim bazında olanlarını almalıyız" diye konuştu.

Bürge, "Din eğitiminin, peygamberlere saygının, etik değerlerin, insana saygının, insana karşı hoşgörünün derslerini kim istemez, kim buna karşı çıkabilir ki?" diye sordu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Kur'an I Kerim ve Hz. Muhammed'in Hayatının Ders Olarak Okutulması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement