Kuşkan; ' Partimize Karşı Tahrik Var' - Son Dakika
Politika

Kuşkan; ' Partimize Karşı Tahrik Var'

Kuşkan; \' Partimize Karşı Tahrik Var\'

CHP Kocaeli İl Başkanı binaya asılan poster için: 'Hazırlanan fotoğrafla bizi tahrik etmeye çalıştılar.' dedi.

18.04.2013 17:12  Güncelleme: 18:01

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde CHP teşkilatının bulunduğu binanın üst katına, aralarında tahliye anlaşmazlığı bulunan bina sahibi tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının asılmasıyla ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, ilçede partisine yönelik tahrik yapıldığını söyledi.

Kartepe İlçesi'nde CHP İlçe teşkilatının bulunduğu Öztürk İş Merkezi'ne mülk sahibi, geçtiğimiz gün CHP afişlerinin bulunduğu pencerenin üzerine Başbakan Erdoğan'ın posterini astırdı. Daha sonra da CHP İlçe Başkanı Bülent Sarı'a iddiaya göre iş merkezinin sahibi bıçakla saldırdı. Bunun üzerine Sarı, adliyeye giderek şikayette bulundu.

CHP İl Başkanlığı binasında CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı, CHP İl Genel Meclis Üyesi Erdal Baş ve Kartepe İlçe Belediyesi Meclis üyesi Erdoğan Çalışkan ile partililerin katılımıyla basın toplantısı yapıldı. Kartepe İlçesi'nde CHP'ye yönelik tahrikler olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan şunları söyledi:

"Kartepe İlçemizde bulunan CHP İlçe teşkilatına baskı ve tahrik uygulanmaktadır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı asılıp esnafa binanın fotoğrafları dağıtılıp altındaki alkol satan ve at yarışı oynanan yer bulunması nedeniyle CHP'yi karalama kampanyası başlatılmıştır. Burada tahrik vardır. Mülk sahibi ile birlikte bir kumpas vardır. Esas dikkat çekmek istediğimiz konu budur. Organizasyon iddiamız oradan geliyor. Orada bir oyun oynanıyor. Bir hafta on günlük bir çalışma var. Hazırlanan fotoğrafla bizi tahrik etmeye çalıştılar. Bu muhtemelen komplike olaydır. Belli yerlerden destek, belli yerlerden güç alınıp bu bina sahibi yönlendirilmektedir. Kanatimiz ve tespitimiz budur. Bu bizim kanaatimizin devletin resmi ve görevli kurumları tarafından gerekli soruşturma yapılarak gün yüzüne çıkartılacağını umuyoruz. Seçimlere yaklaşık bir yıl var. Bazı kenti yöneten yetkililer bu tip olaylara şimdiden hassasiyet ve duyarlılık göstermezse önümüzdeki günlerde ve aylarda gelişecek bazı olayların vebalini almış olurlar. Bu noktada ben görevlileri görevlilerin başına davet ediyorum."

Yaşanan olaylarda bir takım güçler olduğunu düşündüklerini söyleyen CHP Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı da, "Parti binamıza Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafı asıldı. Bizi tahrik ettiler. Bana bıçaklı, sözlü ağza alınmayacak küfürler edildi. Elinde bıçakla bize saldırması çok üzücü bir durum. Burada arkasında bir takım güçler olduğunu düşünüyoruz. Bu olay bizi daha da kamçılamış ve azimlendirmiştir" dedi. Bülent Sarı, şu anda kontratlarının devam ettiğini ve ne olursa olsun binadan çıkmayacaklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kuşkan; ' Partimize Karşı Tahrik Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement