'Kutsal Kitap Polemiği' - Son Dakika
Politika

'Kutsal Kitap Polemiği'

\'Kutsal Kitap Polemiği\'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin Grup Toplantısında Konuştu. Kılıçdaroğlu Şunları Söyledi:

08.06.2010 14:47

Sayın Başbakan Bursa’da bir konuşma yaptı. Sözü şöyle: Kudüs üzülürse Ankara üzülür. Kudüs yanarsa dünya yanar. Kudüs ağlarsa İstanbul ağlar. Filistin acı çekerse, Bursa yüreğinde acı hisseder.

MÜSLÜMAN KADINLARA TECAVÜZ EDİLİRKEN NEREDEYDİN?

Söylediği her şeye öyle veya böyle herkes katılır. Kudüs semavi dinlerde çok önemli bir yerdir. Oranın önemini herkes biliyor. Ama Sayın Başbakan’a şunu söylemek istiyorum: Acaba Bağdat yanarken, çocukların üzerine bombalar atılırken bu Başbakan neredeydi? Bağdat işgal edilirken, işgal kuvvetleri pek çok masum insanı öldürürken, Müslüman kadınlara tecavüz edilirken, ey Sayın Başbakan sen 1 Mayıs tezkeresini geçirmek için çaba harcamıyor muydun? O projenin eş başkanı sen değil miydin? Sen şimdi ateş bacayı sardı. Seçim geliyor. Gazze’deki Müslümanları oya tahvil etmnin peşinde. Yedirmezler sana Sayın Başbakan. Biz Gazze’deki Müslümana da sahip çıkarız, Bağdat’taki Müslamana da sahip çıkarız.

ŞİRK KOŞMAK" DEYİMİNİ RECEP BEY BİLİYOR MU?

Savaş nerede ve ne zaman olursa olsun, kimliği ve inancı ne olursa olsun ona da karşı çıkarız. Bizim anlayışımızın odağından insan vardır. Inançlarıyla, etnik kimliğiyle hepimizin saygı göstermesi gereken insan vardır.

Sayın Başbakan hızını alamamış bir şey daha söylüyor. “Biz hamdolsun tahsilimiz gereği biz Tevrat’ı da İncil’i de okuduk. Kuran’ı da defalarca okuduk. Zahmet olmazsa o kitapları sen oku. Okumak yetmez yaşa, yaşa.

Kitapları okumak güzel bir şey. Okuduk da. Ama benim anlamadığım bir şey var o da şu: Kuran’ı defalarca okuduysan, benim Allah’la aramdaki manevi ilişkiyi senin ölçme yetkin nereden kaynaklanıyor? Benim Allah’la aramdaki manevi ilişkinin gerekçelendirilmesi, sorgulanması yetkisini sen nereden ve kimden alıyorsun? Senin eline teraziyi kim verdi? Böyle bir anlayış nereden çıktı? Sormak lazım “şirk koşmak” deyimini Recep Bey biliyor musun, bilmiyor musun?

BİZ İNANÇLARIMIZI SİYASETE ALET ETMEYİZ

Recep Bey’in anlamadığı bir şey var. Biz inançlarımızı siyasete ve ticarete malzeme etmeyiz onun gibi. Biz inançlarımızı kendi manevi dünyamızda yaşarız. Kimseye de hesap vermeyiz. Zaten inançlarımız göre kimse de bize hesap soramaz. Neden biz inançlarımızı siyasete ve ticarete alet etmeyiz. Çünkü biz Allah’tan korkarız. Onun için alet etmeyiz.

Dedik ki “Çalmayacaksın, kul hakkı yemeyeceksin, yalan söylemeyeceksin” Birden birisi suçlu diye ayağa kalktı. Neden gocunuyor Recep Bey? Allah aşkına bu Deniz Feneri olayını bizim unuttuğumuzu mu sanıyor bu?

HZ. ÖMER KENDİ İŞİNİ YAPARKEN KENDİ MUMUNU YAKARDI

Bakın ben okudum ama ben farklı anladım. Bizim inancımıza ve anlayışımıza göre Hz. Ömer kendi işini yaparken kendi mumunu, devletin işini yaparken devletin mumunu kullanırdı. Bizim anlayışımız budur. Biz devletin uçağıyla eşlerimizi Katar’ın düğününe göndermeyiz. Bizim inancımıza aykırıdır bu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Kutsal Kitap Polemiği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement