Mecliste "Derenin Ötesi" Tartışması - Son Dakika
Politika

Mecliste "Derenin Ötesi" Tartışması

Mecliste "Derenin Ötesi" Tartışması

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Özürlük bir şey yapmadım ama özür dilemekten imtina etmem. Üzüntüleri özür ile giderilecekse özür de dilerim. Ama ben özür dileyecek bir şey yapmadım” dedi.

29.01.2014 17:29

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, "Özürlük bir şey yapmadım ama özür dilemekten imtina etmem. Üzüntüleri özür ile giderilecekse özür de dilerim. Ama ben özür dileyecek bir şey yapmadım" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Genel Kurul'da CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yaşadığı 'derenin ötesi' tartışmasına açıklık getiren AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, "Üzüntüleri özür ile giderilecekse özür de dilerim. Ama ben özür dileyecek bir şey yapmadım" ifadelerini kullandı.

Genel Kurul'da Yalova'ya yapılan yatırımlarla ilgili yaptığı konuşmada CHP sıralarından kendisine sataşmalar olduğunu belirten Temel Coşkun, konuşmasını bitirdikten son söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin sataşmadan ötürü söz aldığını ifade etti. Coşkun, "Muharrem İnce, 'siz edepsizliği ilke edindiniz' dediğimi belirterek söz aldı. Ben isterdim ki, ilimizle ilgili bir konuşma yapsaydı. Meseleyi daha ileri boyuta taşıdı ve benim kendimi Yalovalı hissetmediğimi, Yalovalı olmadığımı ifade etti. Bana destek verenleri ve şahsımı yok saymaktır bu. Ben üzüldüm, kendisine Yalova'da yaşadığım tarihleri açıklamaya çalıştım, 40 yıllık Yalovalı olduğumu, 'sen nereden geldin' cümlesinin ardından toplumda zaman zaman kullanılan bir avami ifadeyi orada kullandı, belki kullanmamam doğru olurdu. Kastını aşan, hemşerilerimizi incitecek bir ifadeyi hayatım boyunda kullanmadım, yöresel anlamda 'derenin ötesinden geldiniz Sayın İnce' dedim. Suyun ötesi bizim için çok önemlidir. Evladı Fatihan'dır oralar. Birileri bu cümleden hareketle, kendi yaptıkları hakaret, itham ve küfürleri kulağı duymayanlar bunu büyütmeye çalıştı. Özürlük bir şey yapmadım ama özür dilemekten imtina etmem. Üzüntüleri özür ile giderilecekse özür de dilerim. Ama ben özür dileyecek bir şey yapmadım. Bu Mecliste benim Başbakanımı şuurunu kaybetmekle suçlayan milletvekili gelip de özür dilemeli" diye konuştu.

AK PARTİLİ VEKİLLERDEN COŞKUN'A DESTEK

Kendisinin İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu'nun kurucusu olduğunu söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, "Sayın vekilimiz 'derenin öbür tarafı' derken, bazı arkadaşlarımız Balkanlar, Rumeliler bu işin içinde diye bir tepki içine girdiler. Böyle bir şey bizim partimizde mümkün değildir. Balkanlar bizim için önemli" şeklinde konuşurken, AK Parti İstanbul Gülay Dalyan, "Sayın Milletvekilimizin açıklamaları son derece yerinde. O günkü kullanılan ifadeler tam olarak anlatılamadı herhalde. Bizler kendi aramızda da bu ifadeyi kullanırız, suyun öbür tarafındanız, yani 'boğazın öbür tarafındanız' ifadesini biz kendi aramızda da kullanırız. Bu değişik yönlere çekildi" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mecliste 'Derenin Ötesi' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement