"Mersin Belediye Başkanlığı'na Aday Değilim" - Son Dakika
Politika

"Mersin Belediye Başkanlığı'na Aday Değilim"

"Mersin Belediye Başkanlığı\'na Aday Değilim"

Bakan Çağlayan, bazı tahmin ve söylentilere yanıt vererek Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmayacağını söyledi.

21.01.2013 16:28  Güncelleme: 16:29

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bazı tahmin ve söylentilere yanıt vererek Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmayacağını söyledi.

Seçim bölgesi Mersin'de davul zurna eşliğinde karşılanan Bakan Zafer Çağlayan, beraberindeki Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile birlikte Hastaneler Caddesi'nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Hastane Caddesi'nde dönerciden, kuyumcuya, giyim mağazalarından sokaktaki seyyar satıcıya kadar herkesle yakından ilgilenen Çağlayan, şikayet ve talepleri de not etti. Çağlayan, "İçinden geldiğim esnafla sürekli beraber oluyorum. Zaman zamanda toplantılar yapıyoruz. Bundan sonra baharla beraber daha sık sahada olacağız. Esnafımızla, halkımızla sokakta birlikte onların beklentilerini, isteklerini alacağız. Ben esnafın durumunu zaten biliyorum, buraya gelerek öğrenmiyorum. Vatandaşımızın beklentileri, düşünceleri neyse Mersin milletvekili olarak görevimizi yapıyoruz" dedi

BELEDİYEYE ADAY DEĞİLİM

Yerel seçimlere de değinen Çağlayan, isminin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için anıldığını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Biz seçimden seçime ortaya çıkanlardan değiliz. Ben milletvekili adayı olduğum günden bu yana söylüyorum, Mersin'in her yerinde her noktasında olacağız. Mersin'in uluslararası bir kent haline gelmesi için çalışacağız. Şimdi de esnaf ziyaretimizi yapıyoruz. Benimle ilgili çok şey akıllardan geçiyor. Ben Mersin milletvekiliyim. Sayın Başbakanımızın kabinesinin Ekonomi Bakanıyım. Benim Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığımla ilgili hiçbir düşüncemin olmadığını beyan etmiştim. Vatandaşın gönlünden geçenlere teşekkür ediyorum. Sabredin bekleyin, daha çok baba yiğitler çıkartacağız. Günü geldiğinde Mersin Büyükşehir başta olmak üzere 13 ilçemiz için de tek tek adaylarımızı göreceksiniz. Biz seçim startını 11 Haziran'da vermiştik. O startımızı devam ediyor. Biz 13 ilçenin 13'ünde de adayız. İnşallah Mersin başta olmak üzere bütün ilçelerimizi aldığımız zaman, vatandaşlarımız bugüne kadar kendilerine gelen zararı ve ziyanı görecekler. Geçmişin faydası yok biz geleceğe bakıyoruz."

GEÇİNEMİYORUZ

Çağlayan, girdiği bir çeyiz mağazasında karşılaştığı kadınlarla da sohbet etti. Soyadını açıklamayan Ayşe isimli kadın, 1000 lira emekli maaşı aldığını belirterek, "Çocuğun okul masrafları, elektrik, su, telefon yetmiyor. Geriye kalıyor 500 lira, gel Ayşe bununla geçin. Gidip insanlardan iş istiyorsun ama yaşlıyısın sana iş yok diyorlar. Bir de şu terörü bitirin evlatlarımız ölmesin, ciğerlerimiz yanmasın. Biz yine 1000 lira ile geçiniriz ama askerlerimiz ölmesin"dedi. Mağaza çalışanları da asgari ücretin yetersizliğinden şikayet ettiği Çağlayan, "Asgari ücreti komisyon belirliyor benim de yapacak bir şeyim yok" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Mersin Belediye Başkanlığı'na Aday Değilim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement