MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya Açıklaması

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya Açıklaması

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, büyükşehir belediye başkanı adayıyla ilgili olarak, "İl Teşkilatı olarak adaylık için bir başvuru açmış değiliz" dedi.

04.09.2012 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, büyükşehir belediye başkanı adayıyla ilgili olarak, "İl Teşkilatı olarak adaylık için bir başvuru açmış değiliz" dedi.

MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya, İçkale Oteli'nde Ankara'daki 'Demir Kafes' ve bölge parkları konusunda basın toplantısı düzenledi. Beytüşşebap'taki terör saldırısını kınayan Çetinkaya, Türk milletine başsağlığı, yaralı güvenlik güçlerine de acil şifalar diledi. 'Demir Kafes' diye adlandırılan yapının bir ucube olduğunu söyleyen Çetinkaya, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce kendi mülkiyetinde olan, 27 bin 546 metrekare alanlı yer, 3,20 emsalle toplamda 88 bin 147 metrekare inşaat alanıyla ihaleye çıkarılmış, yapılan ihale sonucu büyük bir çoğunluğu daire olmak üzere toplam 289 bin 965 metrekare inşaat alanlı konut ve kentsel servis yapımı taahhüt edilmiş" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Daire Başkanlığı'nın mütalaasında açıkça emsal artışı olduğunu belirtilmesine rağmen, tadilatla gizli inşaat artışı yapıldığını ileri süren Çetinkaya, "İlk haliyle 2 bin 450 dair, 30 bin metrekare ticari alan belediyenin kasasına girerken, yapılan bu usulsüz uygulamayla fazladan 2 bin 450 daire, 30 bin metrekarelik bir alan yüklenici firmanın kasasına girmektedir. Yaptığımız hesap sonucu yüklenici firmaya 150 milyon TL civarında bir kazanç sağladığı görülmektedir" şeklinde konuştu.

Bölge parkları konusuna da değinen Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'bölge parkları' alanlarının tamamının MHP ve CHP Belediye sınırları içinde bulunan 26 ayrı noktada toplam 4 milyon metrekarelik büyük bir alanda söz sahibi olmak istediğini iddia etti. Çetinkaya, "Ankara'da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 18 metrekare iken, bu ortalamayı kişi başı 2,4 metrekare ile aşağı çeken Keçiören'de, Ankara'nın en yoğun gecekondu bölgeleri olan Altındağ, Mamak, Sincan'da, Ankara'nın yeni gelişme bölgeleri olan Pursaklar, Çubuk, Akyurt ve Kazan'da 'bölge parkı' yapılacak tek bir nokta yok mudur ki, Büyükşehir Belediyesi buralarda 'Bölge Parkı' yapmaya bu derece iştahsızdır" şeklinde konuştu.

Bölge parklarının arkasında ticari amaçlar olduğunu ileri süren Çetinkaya, yapılan tadilat ile bu alanlarda 400 bin metrekare inşaat hakkı verilerek yüzlerce büfe, kafe, kafeterya gibi tesis alanları yapılacağını savunarak, bu uygulamanın da mevcut olan İmar Kanun ve yönetmeliklere aykırı olacağını söyledi.

Çetinkaya, Dikmen Vadisi'nde yeni yıkımlar konusunda da karşılıklı görüşmelerin konuyla ilgili olarak devam ettiğini söyledi. Çetinkaya, 1985 yılından önce ve sonra tapu alanlar ile ortaya çıkan itilaf nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu ifade etti. Çetinkaya, bir gazetecinin Ankara için aday belirleyip belirlemedikleri sorusu üzerine, yerel seçim çalışmalarının 30 Mart 2009 tarihinde başladıklarını ifade etti. Çetinkaya, "İl Teşkilatı olarak adaylık için bir başvuru açmış değiliz. Çok sayıda başvuru olacağını, bizim çalışmalarımızı ve hazırlıklarını taban yaparak Milliyetçi Hareket Partisi'ni yerelde iktidara kavuşturacak bir adayımızla beraber yola çıkacağımızı sizlerle paylaşırım" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement