MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

"Hükümeti Türkmenler'in sıkıştığı kapandan kurtarılması için acilen harekete geçmeye ve gereken her türlü tedbiri almaya çağırıyorum"

18.06.2014 12:47

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, hükümetin Türkmenler'in sıkıştığı kapandan kurtarılması için acilen harekete geçmesi ve gereken her türlü tedbiri alması gerektiğini söyledi.

Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, terör örgütünün yol kesme eylemlerine değinerek, hükümetin tavrını eleştirdi.

Terör örgütünün kendi isteğiyle başlattığı yol kesme eylemini yine kendi isteğiyle bitirdiğini savunan Yeniçeri, " PKK'nın gençlik kolu tarafından kapatılan Diyarbakır- Bingöl Karayolu KCK'nın çağrısıyla açıldı. Bu utanç verici bir hadisedir, rezalettir, skandaldır. Böyle hükümet, devlet olmaz. Egemenlik hakkını terör örgütüne peşkeş  çeken bir iktidar, meşruiyetini tartışılır hale düşürmüştür. Terör örgütünün yol üzerinde kurduğu barikatın kaldırılması karşılığında Öcalan'a ve terör örgütüne ne tür tavizler verdiği cumhurbaşkanlığı seçim süreci sonucunda ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Irak'ta yaşanan gelişmelere ve Türkmenler'in durumuna da değinen Yeniçeri, AK Parti iktidarının, Türkmenler'e yönelik katliamı görmezlikten geldiğini ileri sürdü. Yeniçeri, "Hükümeti Türkmenler'in sıkıştığı kapandan kurtarılması için acilen harekete geçmeye ve gereken her türlü tedbiri almaya çağırıyorum. Hükümet bunu yapmadığı sürece orada dökülecek her Türkmen kanı ve alınan her Türkmen canından doğrudan doğruya Tayyip Erdoğan ve hükümeti sorumlu tutulacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önermesini de değerlendiren Yeniçeri, İhsanoğlu'nun herhangi bir partinin değil, sağduyunun adayı olduğunu söyledi. İhsanoğlu'nun AK Parti'nin beklemediği bir isim olduğunu savunan Yeniçeri, "AKP yandaşlarının verdiği ilk tepki ona karşı siyaset üretmekte ne kadar zorlanacaklarını gösteren bir durumu da önümüze getirmektedir" dedi.

Yeniçeri, Bakanlar Kurulu kararıyla terör örgütleri listesinde yapılan güncellemeye ilişkin bir soru üzerine de "Konjonktürel ihtiyaçlar dolayısıyla terör örgütü saymak veya listeden çıkarmak gerçeklerle bağdaşan bir tarz değildir. Ben bunun bir takım pazarlıkların unsuru olarak görüyorum" karşılığını verdi.

HDP'nin CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen'e cumhurbaşkanlığı adaylığı için teklif götüreceğine ilişkin haberlerin de sorulduğu Yeniçeri, herkesin aday çıkarma hakkı olduğunu, ancak ağırlığın olduğu bir merkez dururken başka bir alana kaymanın karşı cepheyi güçlendireceğini, muhalefet adayını zayıflatacağını savundu.

Bir gazetecinin, konuşmasının Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan bahsettiği bazı bölümlerinde soyadını İslamoğlu olarak söylediğine dikkati çekmesi üzerine, gülümseyerek "Biz Müslümanlaştırdık ne var yani. Zaten Müslüman. Ne kadar güzel" dedi.

Özcan Yeniçeri, bu noktaya takılmanın, İhsanoğlu'nun tanınmadığını ileri sürmenin,  AK Parti'nin önünü açmak anlamına geldiğini ifade etti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement