MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

"16 yaşında taş atan eylemci çocuklar için yasa çıkararak onları hapisten çıkaranlar, aynı yaşta olup söz atan çocukları içeri tıkıyorlar"

26.12.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "16 yaşında taş atan eylemci çocuklar için yasa çıkararak onları hapisten çıkaranlar, aynı yaşta olup söz atan çocukları içeri tıkıyorlar" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahcupyan'ın açıklamalarına tepki göstererek, "Silah, şiddet ve terör organizatörü bir örgüte 'Kürtlerin hakları için kurulmuş' demek PKK'yı ve terörü meşrulaştırmak anlamana gelmektedir" görüşünü dile getirdi.

"Çözüm Süreci"ne yönelik eleştirilerde bulunan Yeniçeri, "AKP, Çözüm Süreci, görüşme, müzakere derken İmralı'yı Kürdistan Yönetim Merkezi haline çevirmiştir" diye konuştu.

Konya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 16 yaşındaki M.E.A'nın tutuklanmasına değinen Yeniçeri, sözlerine şöyle devam etti:

"16 yaşında henüz hem reşit hem de mümeyyiz olmayan bir çocuğun tutuklanmış olması kabul edilemez. 16 yaşında taş atan eylemci çocuklar için yasa çıkararak onları hapisten çıkaranlar, aynı yaşta olup söz atan çocukları içeri tıkıyorlar. Bu normal değildir. Bu tutuklamanın hakaretten dolayı değil, gözdağı vermek, korkutmak ve sindirmek için yapıldığı açıktır."

Dört eski bakan hakkında Meclis'te kurulan Soruşturma Komisyonu'nun "Yüce Divan" oylamasına da değinen Yeniçeri, "Yüce Divan'dan birileri kaçıyorsa gerçek bir yargılamadan kaçacak gerekçeleri var demektir. Bir insan yüzde yüz kazanacağı, aklanacağını bildiği davaya koşar; yüzde yüz kaybedeceği davadan da kaçar" dedi.

Muhalefet parti binalarının polis tarafından aranmasının demokrasilerde yeri olmayacağını vurgulayan Yeniçeri, "Özellikle bazı MHP binalarına yargı kararı bile olmadan emniyet güçlerinin girmesi ancak polis devletlerinde olacak şeydir" görüşünü kaydetti.

Yeniçeri, gazetecilerin sorusu üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan lise öğrencisi M.E.A'nın avukatlarının karara itirazı sonucu tahliye edilmesini, "Doğru yolda atılmış bir adımdır. Yargının böyle bir karar vermesi olumlu bir gelişmedir" değerlendirmesinde bulundu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement