MHP'de Olağanüstü Kongre Tartışmaları - Son Dakika
Politika

MHP'de Olağanüstü Kongre Tartışmaları

Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Servet Sazak, olağanüstü kongre tartışmalarına ilişkin, "Gelişmelerin kaçınılmaz kıldığı muhtemel kurultayda, omzumdaki yükü biliyor, üzerime düşeni yapmaya hazır olduğumu beyan ediyor, omuz omuza başaracağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

07.01.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Servet Sazak, olağanüstü kongre tartışmalarına ilişkin, "Gelişmelerin kaçınılmaz kıldığı muhtemel kurultayda, omzumdaki yükü biliyor, üzerime düşeni yapmaya hazır olduğumu beyan ediyor, omuz omuza başaracağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

Sazak, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'siz bir Türkiye hayal edenlerle, ülkücüsüz bir MHP kurgusu düşleyenlerin aynı odaklar olduğunu savundu.

Ülkücüleri ayrıştırmanın ve ötekileştirmenin aslında Türkiye'nin ayrışması anlamına geleceğini iddia eden Sazak, "Bugün, ülküdaşlık hukuku zedelenmiş bir MHP'nin kimlerin işine yaradığını, tenkit üzerine yapılacak siyasal kurguların bizi, yalnızca kurguyu yapanların oyunlarına ortak edeceğini de biliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sazak, MHP'nin isimler üzerinden bir değişiklik meselesi olmadığını belirten Sazak, şunları kaydetti:

"Bugün asıl meselemiz, yaratılıştan varoluşa, kadim değerlerimizden bugüne, bilgi ve akıldan yarına bir köprü kurabilmektir. Her Ülkücünün şahsiyetli bir birey olarak katılacağı bir yönetme geleneği oluşturmak ve istişare odaklı, her Ülkücünün gönül onayını almış bir yarın projeksiyonunu ortaya koyabilmektir.

Milli Mücadele geleneğinden gelen bir ailenin çocuğu olarak, Türkiye sevdasının bedelini ödemiş bir ailenin ferdi olarak, Türkiye için değer üretmenin senelerce hazzını yaşamış Süleyman Servet Sazak olarak, gelişmelerin kaçınılmaz kıldığı muhtemel kurultayda, acizane bu gönül seferberliğinin bileşeni olarak, omzumdaki yükü biliyor, üzerime düşeni yapmaya hazır olduğumu beyan ediyor, omuz omuza başaracağımıza inanıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP'de Olağanüstü Kongre Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement