MHP Kahramanmaraş Milletvekili Aycan Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Aycan Açıklaması

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, hükümetin istifa ettiğini anımsatarak "Sanki mevcut hükümetin göreve devam etmesi istenerek önü açılmaktadır" dedi.

08.07.2015 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, hükümetin istifa ettiğini anımsatarak "Sanki mevcut hükümetin göreve devam etmesi istenerek önü açılmaktadır" dedi.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci ve sendika yönetim kurulu üyeleriyle Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Aycan, yeni hükümeti kurma çalışmalarının geciktirildiğini öne sürdü.

Aycan, "Sanki mevcut hükümetin göreve devam etmesi istenerek önü açılmaktadır. Bu arada mevcut hükümet bu fırsattan yararlanarak keyfi davranışlar ve tutumlar içerisindedir. Yeni bir hükümet gibi kamuda kadrolaşma faaliyetlerine devam etmektedir" diye konuştu.

Hükümetin yanlış uygulamaları sürdürdüğünü ileri süren Aycan, aile hekimlerine yönelik uygulanan ceza puanı uygulamasının baskı unsuru olarak kullanıldığını dile getirdi. Türkiye genelinde 2011 yılından itibaren birinci basamak sağlık hizmetlerinin sunumu için aile hekimliği müessesesinin uygulanmaya başladığını anımsatan Aycan, aile hekimlerinin yapılan yönetmelik değişiklikleri ile baskı altına alındığını kaydetti.

Aile hekimlerine yönelik ceza puanı uygulaması nedeniyle birçok aile hekiminin sözleşmesinin feshedilme ile karşı karşıya bulunduğunu ifade eden Aycan, her tutulmayan nöbete 20 ceza puanı getirildiğini, 2 yıl içinde 100 ceza puanı alındığında iş akitlerinin sonlandırılacağını dile getirerek, Türkiye genelindeki 44 bin aile hekiminin yüzde 75'inin ceza puanı baskısı altında olduğunu belirtti.

Aycan, Türk Sağlık-Sen'in araştırmasında aile hekimlerinin yüzde 91'inin nöbet sistemini uygun bulmadığını, yüzde 55'inin ise nöbet sebebiyle aile hekimliğinden ayrılmak istediği sonucunun ortaya çıktığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Kahramanmaraş Milletvekili Aycan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement