MHP'li Köse: Adaylar Erken Açıklansın - Son Dakika
Politika

MHP'li Köse: Adaylar Erken Açıklansın

MHP\'li Köse: Adaylar Erken Açıklansın

MHP'den Erzurum Milletvekili seçilen İsmail Köse, 10 yıl ara verdiği siyasete 72 yaşında yeniden döndü.

25.06.2013 10:54  Güncelleme: 14:51

Erzurum Emniyet Müdürü olarak görev yapan, daha sonra 18, 19, 20'nci dönem DYP ve MHP'den Erzurum Milletvekili seçilen İsmail Köse, 10 yıl ara verdiği siyasete 72 yaşında yeniden döndü. MHP'den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmak için başvar Köse, Erzurum'un 970 köy ve 20 ilçesini dolaşarak seçmene ulaşmayı hedef aldığını vurguladı. Köse, " AK Parti'nin yüzde 60'ları aşan oy oranı var. MHP olarak bizim erken yola çıkmamız gerekir. Erzurum'un yüzölçümü 25 bin kilometrekaredir. Büm yerleşim birimlerini dolaşarak heyecanımı vatandaşlara ulaştırmak istiyorum. Onun için de Genel Merkez özellikle büyükşehir adaylarını şimdiden açıklamasında yarar var" dedi.

Erzurum'u 'Büyükşehir' statüsüne kavuşturan yasada imzasının bulunduğunu anımsatan İsmail Köse, siyasete veda etip İzmir'e yerleştikten sonra büyükşehir yetkilerinin artırılması üzerine siyasede dönme kararı aldığını bildirdi. Yaklaşık 50 yıllık tecrübemle Erzurum'a hizmet etmek amacıyla yola çıktığını anlatan Köse, eneji ve heyecan dolu olduğunu belirtti. Başkanlık görevini çok iyi yapacağı konusunda iddialı olduğuna işaret eden Köse, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti'nde şunları söyledi:

"Erzurum'u yeniden bir şehir olarak ortaya dizayn etmemiz lazım. Erzurum'u bir kitap olarak düşünüyorum. Kitabın başlancıgıcı 'Bismillahirrahmarirrahim.' Bu kitabın 20 fasikülü yani ilçeleri, 1000 kadar da köy ile mezraları yani sayfası olacak. O kitaba baktığınız zaman kapağında Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet'i göreceksiniz. Peki bu kitap nasıl ortaya çıkacak? Bir projeye, bir mimari gözlüğe ihtiyacımız var. Dünya çapında bir mimar olan Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'e Erzurum'u göstereceğim, ne yapmam gerektiğini ondan öğreneceğim."

Erzurum'da 33 yıl önce Emniyet Müdürlüğü yaptığını anımsatan İsmail Köse, kent nüfusunun o gün ile bugün arasında fazla fark olmadığını söyledi. Kentte yaşayanların göç etmemesi için Erzurum'u ekonomik yönden Prof.Dr. Esfender Korkmaz'a inceleteceğini ifade eden Köse, uzmanların vereceği raporlar doğrultusunda kenti yeniden dizayn etmeyi planladığını belirtti. Erzurum'un 20 ilçe ve 970 köyü bulunduğuna dikkati çeken İsmail Köse, "MHP Genel Başkanlığı, büyükşehirlerin adaylarını erkenden açılamalı. AK Parti'nin yüzde 60'ları aşan oy oranı var. MHP olarak bizim erken yola çıkmamız gerekir. Ben tüm yerleşim birimlerini dolaşarak heyecanımı vatandaşlara ulaştırmak istiyorum. Eğer seçmenin ayağına gider ve kendimizi iyi anlatırsak, seçimi kazanırız" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika MHP'li Köse: Adaylar Erken Açıklansın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement