MHP'li Milletvekili Adayları Taksicilerle Buluştu - Son Dakika
Politika

MHP'li Milletvekili Adayları Taksicilerle Buluştu

MHP\'li Milletvekili Adayları Taksicilerle Buluştu

İstanbul Atatürk Havalimanı Taksici Esnafları Kooperatifi’nde taksicileri ziyaret eden MHP İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayları Erdem Karakoç ve İsmail Faruk Aksu, taksicilerin sorunlarını dinledi.

08.05.2015 16:55

İstanbul Atatürk Havalimanı Taksici Esnafları Kooperatifi'nde taksicileri ziyaret eden MHP İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayları Erdem Karakoç ve İsmail Faruk Aksu, taksicilerin sorunlarını dinledi. Erdem Karakoç, MHP'nin iktidara gelmesiyle motorin fiyatının 1.75 TL olacağını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 3 Mayıs'ta seçim beyannamesi ile açıkladığı vaatleri milletvekili adayları tarafından tek tek seçmenlere ulaştırılıyor. MHP İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayları Erdem Karakoç ve İsmail Faruk Aksu, taksici esnafıyla buluşarak partilerinin vaatlerini anlattı. Erdem Karakoç, taksicilere 1.75 TL'ye motorin, 4 yılda bir yıl yıpranma payı ve araç yenilemesinde yüzde 60 vergi indirimi uygulanması ile ilgili müjdele verdi.

İstanbul Atatürk Havalimanı Taksici Esnafları Kooperatifi MHP İstanbul 3. Bölge milletvekili adayları Erdem Karakoç İsmail Faruk Aksu'yu ağırladı. Sabah saat 05.00 sıralarında taksici esnafını ziyarete giden Erdem Karakoç ile İsmail Faruk Aksu partilerinin taksici esnafı ile ilgili çalışmalarını anlattı. Taksiciler tarafından sıcak şekilde karşılanan Karakoç ve Aksu, MHP'nin esnafa verdiği önemi anlattı.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI, TAKSİCİLERİ DİNLEDİ

Ziyarette gündem konuları değinen MHP adayları, taksici esnafın çalışma şartlarını ve ekonomideki yaşadığı zorlukları masaya yatırdılar. Taksicilerin dertlerini ve temennilerini dinleyen MHP İstanbul 3'üncü bölge milletvekili adayları Erdem Karakoç ve İsmail Faruk Aksu MHP'nin seçim bildirgesindeki taksici esnafını ilgilendiren mazot ve çalışma yıpranma hakkındaki düşüncelerini paylaştılar.

MHP'Lİ KARAKOÇ'TAN TAKSİCİLERE MÜJDE

Karakoç, MHP iktidarında taksici esnafını en çok zorlayan akaryakıt giderinin azalacağını ve motorin fiyatının 1.75 TL olacağını vurguladı. Esnafın geçimi için kullandığı motorindeki vergi yükünün kaldırılmasıyla gerçek fiyattan satılacağını belirten Erdem Karakoç, "Böylece esnafımız rahat bir nefes alacak. Taksici olarak çalışan esnafımızın çoğu da yevmiyeci konumunda. Yani önce mal sahibinin günlük yevmiyesi çıkarılacak. Sonra motorin parası çıkacak, daha sonra ise ekmek parasına sıra geliyor. Bu yükü hafifleteceğiz inşallah. Ayrıca taksici esnafının yıpranan araçlarını yenilenmesinde de ciddi indirim uygulanacak. Araçlarını yenileyen esnafımıza yüzde 60 oranındaki ÖTV gibi vergilerden de muaf tutacağız. Bunun yanı sıra sürekli direksiyon başında olan taksici esnaflarına yıpranma payı da getiriyoruz. Yani 4 yıl çalışan taksicilere bir yıl da yıpranma payı vererek emekliliklerini öne alıyoruz. 4 yıl çalışan arkadaşlarımız 5 yıl pirim ödemiş sayılacaklar" dedi.

"TAKSİCİLER BİRER ANKETÖRDÜR"

Havaalanı Taksiciler Kooperatifi'nde bin 500 esnafın çalıştığını belirten Erdem Karakoç ve İsmail Faruk Aksu, "Kamuoyunun nabzını en iyi tutan bu esnaflarımızdır. Taksicilerimiz en iyi birer anketördür aslında. Kendilerinden aldığımız kamuoyu bilgileri bizi de heyecanlandırdı. İnşallah MHP 7 Haziran'da hak ettiği oyu alarak iktidara gelecektir" dediler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Milletvekili Adayları Taksicilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement