MHP Lideri Bahçeli, Seydikemer'de Halka Hitap Etti - Son Dakika
Politika

MHP Lideri Bahçeli, Seydikemer'de Halka Hitap Etti

MHP Lideri Bahçeli, Seydikemer\'de Halka Hitap Etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iki günlük yerel seçim çalışması için geldiği Muğla'da ilk durağı olan Seydikemer ilçesinde halka hitap etti.

15.02.2014 18:14

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iki günlük yerel seçim çalışması için geldiği Muğla'da ilk durağı olan Seydikemer ilçesinde halka hitap etti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Muğla'daki ilk durağı Büyükşehir Yasası ile ilçe olan Seydikemer oldu. Cumhuriyet Meydanı'na gelişinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Bahçeli, ilk olarak MHP'li Kemer Belediye Başkanı Cafer Arıkan'ın makamına geçti. Bahçeli'ye ziyareti sırasında Genel Başkan Yardımcısı Şevket Çetin, Ankara Milletvekili Zuhal Topçu, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Alper Çağrı Yılmaz, İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve Ülkü Ocakları Eğitim Genel Başkanı Olcay Kılavuz eşlik etti. Daha sonra meydanda toplanan kalabalığa hitap eden Bahçeli, Seydikemer'in ilçe oluşunda emeği geçenlere teşekkür ederek, mevcut Belediye Başkanı Cafer Arıkan'ı, "Eldeki kıt imkanlarla büyük hizmetler sunduğunu biliyoruz. Arzulamış olsaydı kendisini Seydikemer Belediye Başkanı olarak görmek bizlere onur verirdi. Ancak kendisi yorulduğunu söyledi ve daha genç bir arkadaşa devretmek istedi" diyerek kutladı.

MHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan'ın deneyimiyle Muğla'yı ayağa kaldıracağını söyleyen Bahçeli, "30 Mart 1014 seçimlerine 40 gün kaldı. 30 Mart seçimleri önceki yerel seçimlerden daha fazla bir öneme sahip. Çünkü bu seçim, yakın tarihteki diğer seçimleri ve ülkenin geleceğini etkileyecektir. 28 Ağustos 2014'de cumhurbaşkanlığı, 2015'te de genel seçimler var. Bu üç siyasi olay birbirini tamamlayan milletin geleceğini ilgilendiren seçimler olacaktır. Bu üç olayı (seçimleri) ülkenin geleceği, milletin aydınlığı için önemsemeliyiz ve mutlak surette büyük bir katılımla sandığa gitmeliyiz" dedi.

Mevcut iktidarın 11 yıldır tüm yetkilileri eline topladığını öne süren Bahçeli, " Türkiye'yi 11 yıldır AKP yönetiyor. Millete ne vaat ettiyse yapabilecek kapasitededir. Yasamada ve yürütmede tek başına iktidar. Şimdi yargıyı da yönetmek istiyor. Sayın Başbakan yüzde 51 ile geldiğini belirtse de 'ne oldum' diye şaşırmaya başlamıştı. Yasama da bende, yürütme de bende diyerek yargıyı da siyasallaştırmıştır" diye konuştu.

Hükümeti eleştiren Bahçeli, "Bu iktidarın bu kadar yanlışı bir yerde patlayacaktır. 'O yer neresi olur' diye herkes merak ederken, bir gün sabahleyin 17 Aralık'ta saat 06.30'da bir savcıyla, kolluk kuvvetleriyle Fatih Belediye Başkanlarından başlayan, 4 tane bakanın oğluna kadar uzanan, daha sonra bazı bürokrat ve iş adamlarıyla yolsuzluk, rüşvet soruşturmasının su yüzüne çıkmasıdır. Böyle bir durumda 41 kişi tutuklanmıştır. Sayın Başbakan'ın yolsuzluk ve rüşvet olayının bu şekilde patlamasından sonra yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gitmesi gerekirken büyük bir telaşa kapılmış, 'Bana komplo kuruyorlar, ben ne yapıyorsam önümü kesmeye çalışıyorlar, bunlar iç ve dış odaklı güçlerdir. Türkiye'de de işbirlikçileri vardır. Paralel bir devlet oluşmuştur. Bizi bize karşı bir darbe yapmaktadırlar' diyerek ortalığı karıştırmaya, gündemi değiştirmeye, medya yoluyla da halka başka türlü anlatarak üstünü örtmeye çalışmaktadır. Şimdi de savcı kıymıştır, polis teşkilatını darmadağın etmiştir. Neredeyse 8 bini aşkın emniyet müdürü, şube müdürü, emniyet yardımcıları ve Güneydoğu'da mücadele veren emniyet güçlerinin süreleri dolup büyükşehirlere tayini çıktığı zaman şimdi de darmadağın etmişlerdir" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın "AKP demeyin, AK Parti deyin" sözüne atıfta bulunan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama millet buna ısınamadı, hala AKP diyor. Başbakan ise buna kızıyor. 17 Aralık bunu gösterdi. Bu partinin artık akla pakla alakası yok. Kazandibi gibi kapkara. Bu iktidar gitmeli. Bu iktidarın ömrü tükenmiştir. Bu iktidardan kurtulmanın zamanı gelmiştir. Madem ki Erdoğan, yüzde 51 ile geldim deyip 2002'den önceki yapılanları inkar ediyor, milleti kandırıyor, TOKİ aracılığı ile açılışlar yapıyor, televizyonlarda boy gösteriyor ve 51 ile geldim deyip 49'u yok farz ediyor. AKP'li kardeşlerim sizlere sesleniyorum. Bu çılgınlığa bir son verin." - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Lideri Bahçeli, Seydikemer'de Halka Hitap Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement