Milletvekili Tutdere'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı - Son Dakika
Politika

Milletvekili Tutdere'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

Milletvekili Tutdere\'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

TBMM Katip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

01.09.2020 12:45  Güncelleme: 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Katip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Tutdere, Dünyanın barışa her şeyden çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde olduğunu vurgulayarak, savaş ve barışın insanlık tarihi ile başlayan kavram olduğunu dile getirdi.

Milletvekili Tutdere mesajında, "Teknoloji, bilim, siyaset son hızla gelişse de maalesef savaşlar hala devam etmektedir. Ne yazıktır ki devletler güncel hayatta kullanılan teknolojiden çok ileri olanını silah ve savaş amaçlı kullanmaktadır. Ancak, en büyük savaşların sonunda bile ortak sağduyu barışa işaret etmektedir.

Barış, yüzyıllardır insanlığın en önemli arayışlarının başında gelmiştir. Barışı kazanmak, korumak ve onu geliştirmek, tüm insanlığın geleceğini kazanmak açısından önemlidir. Bu nedenle barış mücadelesi, günümüzün en önde gelen ve en çok ihtiyaç duyulan mücadelesi konumundadır.

Çıkar karşıtlığı nedeniyle savaş halindeki, güce dayalı, adaletsiz bir dünya yerine eşit, özgür ve kardeşlik içindeki bir dünya herkes için gereklidir. Tüm insanların temel insan hakları, eğitim, teknoloji, beslenme, sağlık gibi temel haklardan yararlanmasını sağlayan, adalet, eşitlik ve özgürlüklerin genişletildiği bir dünyada ebedi barış temel hedefimiz olmalıdır.

Yanı başımızda Suriye'de, Libya'da; dünyanın başka yerlerinde bölgesel ve yerel savaşların yaşandığı, terörün şiddetlendiği, yeni bir dünya savaşının bile konuşulduğu son zamanlarda insanlığın temel ihtiyacının barış olduğu unutulmamalıdır. Dünyanın barışa her şeyden çok ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz. Covid-19 salgını nedeniyle bütün dünyanın sağlık için taşıdığı endişe barış için de taşınmalıdır.

Savaş, terör ve şiddetten uzak; adalet, eşitlik, özgürlük ve esenlik içindeki mutlak bir dünya barışı için tüm insanların 1 Eylül dünya barışını kutluyorum. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Yurtta barış dünyada barış" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milletvekili Tutdere'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.


Advertisement