Necip Fazıl'ın Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika
Politika

Necip Fazıl'ın Ölüm Yıl Dönümü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Necip Fazıl Kısakürek'in hem edebiyat hem de fikir adamı olarak entelektüel hayatta derin izler bıraktığını belirtti.

25.05.2012 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Necip Fazıl Kısakürek'in hem edebiyat hem de fikir adamı olarak entelektüel hayatta derin izler bıraktığını belirtti.

Arınç, şair ve düşünür Necip Fazıl Kısakürek'in 29. ölüm yıl dönümü dolayısıyla "twitter"da duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Arınç, "Üstat" Kısakürek'in, şiirleri, fikirleri ve duruşuyla Türkiye'nin karanlık yıllarında düşünce dünyasını bir meşale gibi aydınlattığını ifade etti.

Kısakürek'in, meydanlardan çekilmiş, hayatın dışına itilmiş mukaddesatçı gençliği meydanlara çağırdığını belirten Arınç, şöyle dedi:

"Hedefsiz, gayesiz yığınlara da 'kollarımı açsam bir makas gibi haykırarak/durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokak' mesajını veren medeni cesaretiyle Üstat, gençliğe yeni bir kapı açmış, yeni bir istikamet göstermiştir. Bu istikameti de 'Büyük Doğu Hareketi' ile tayin etmiştir.

Üstat, bu hareketle kurtuluşu kayıtsız şartsız batılılaşmada arayan sakıncalı anlayışa, kendi medeniyetimizin evrensel değerlerine tutunarak karşılık vermiştir. Üstadın bu ilkeli tutumu uzun zamandır eleştirel ve muhalif duruştan uzak kalan edebiyat çevrelerinde büyük yankı uyandırmıştır."

Arınç, Kısakürek'in tarifsiz güzellikteki şiirlerinin, kendinden emin ve cesur tavrının Anadolu'dan gelen gençlere büyük özgüven verdiğini vurgulayarak,

"Üstat bizleri, hiçbir komplekse kapılmadan kendi ruh köklerimize yöneltiyordu. Onun da dediği gibi bizler, birileri tarafından karalanan medeniyetimizde büyük hazineler bulduk" ifadesini kullandı.

Bülent Arınç, Kısakürek'in nesilleri için büyük bir yol gösterici olduğunu, kendisi ve bugün aynı partide siyaset yaptığı birçok arkadaşının üzerinde büyük emeği bulunduğunu bildirdi.

Siyasette ilkeli ve milletten yana olmayı, dik durmayı, milli ve manevi değerlere önem vermeyi Necip Fazıl Kısakürek'ten öğrendiklerinin altını çizen Arınç, şunları kaydetti:

"Ben yalnızca bizim kuşağımız için değil, gelecek kuşaklar için de üstadın fikirlerinin rehberlik edeceğine inanıyorum. O, hem bir edebiyat adamı hem de bir fikir adamı olarak entelektüel hayatımızda derin izler bıraktı. Eserleri fikir dünyamızda bir ab-ı hayat kaynağı olarak, sonsuza kadar gelecek nesillerin de ihtiyacını karşılayacaktır."

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Necip Fazıl'ın Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement