TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Neo-Nazi cinayetlerini araştırmak için Almanya'ya gidiyor.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, yarın gerçekleştirecekleri Almanya ziyareti öncesi bir açıklama yaptı.
Almanya'da öldürülen 8 Türk vatandaşının öldürülmesi olayları ile ilgili Almanya'ya giderek burada inceleme yapacaklarını kaydeden Üstün, şöyle konuştu: "Almanya'da 2000-2006 yılları arasında 8 Türk vatandaşımız Neo-Naziler tarafından öldürülmüştür. Neonazi cinayetlerini araştırmak için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunca;
Almanya'da Türklere ve yabancılara karşı işlenen ırkçı Neo-Nazi saldırıları, sabotajları ve cinayetleri ile diğer insan hakkı ihlallerinin Başkanlık Divanınca belirlenecek
heyetler halinde mahallinde incelenerek gerekli
temasların yapılması, rapor tanzimi ve yargısal sürecin izlenmesine yönelik çalışma yapılmasına karar verilmiştir. Türk kardeşlerimizin kanı yerde kalmayacak. Yarın Almanya'ya gidiyoruz. Bu konunun takipçisiyiz. Bu cinayetler ya aydınlanacak ya aydınlanacak. Katiller hesap verecek. Hiçbir Türk'ün kanı yerde kalamaz."
İncelemeler sırasında Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat ve Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'yla görüşeceklerini aktaran Üstün, cinayetlerin inceleme aşamasında Federal Parlamento Cinayetleri Araştırma Komisyonu ile de bir araya geleceklerini kaydetti.
Üstün başkanlığındaki Türk heyeti, Komisyon Başkanlığını Sebastian Edathy'nin yaptığı Alman Heyeti ve
Hükümet İnsan Hakları Komiseri Markus Löning ile de bir araya gelecek. Heyet son olarak
Ombudsman Barbara John ile görüştükten sonra Konzerthaus'da Neo-Nazi terörü kurbanlarını anma törenine katılacak.
Son Dakika › Politika › Neo-Nazi Cinayetleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?