Ödp Genel Başkanı Taş Antalya'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ödp Genel Başkanı Taş Antalya'da Açıklaması

Ödp Genel Başkanı Taş Antalya\'da Açıklaması

"Suriye'de savaşın yerine diplomasinin başlamasını çok önemli görüyoruz. Umarım bu diplomasi başarıyla tamamlanır, Suriye'deki ateş söner. O yüzden AK Parti'nin de bu diplomasi çabalarına omuz vermelerini talep ediyoruz"

05.10.2013 15:58

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, " Suriye'de savaşın yerine diplomasinin başlamasını çok önemli görüyoruz. Umarım bu diplomasi başarıyla tamamlanır, Suriye'deki ateş söner. O yüzden AK Parti'nin de bu diplomasi çabalarına omuz vermelerini talep ediyoruz" dedi.

ÖDP Genel Başkanı Taş, Antalya'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Taş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'ye ilişkin hükümete verilen yetkinin süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören tezkereyi, "Büyük bir talihsizlik" diye nitelendirdi.

Suriye'deki ateşin bir an önce sönmesini isteyen Taş, "Suriye'de savaşın yerine diplomasinin başlamasını çok önemli görüyoruz. Umarım bu diplomasi başarıyla tamamlanır, Suriye'deki ateş söner. O yüzden AK Parti'nin de bu diplomasi çabalarına omuz vermelerini talep ediyoruz" dedi.

Hükümetin açıkladığı Demokratikleşme Paketine de değinen Taş, pakette Hazine yardımından yararlanma barajının yüzde 7'den 3'e düşürüldüğünü hatırlattı. Bu değişikliğin olumlu gibi göründüğünü vurgulayan Taş, "Biz esasen kendi üyelerimizin aidatlarıyla siyasi faaliyet yürüten bir partiyiz. Kendi öz kaynaklarına dayanan bir partiyiz. O yüzden Hazine yardımına karşıyız. Siyaset yapıyorsak üyelerimizin aidatıyla yapıyoruz. Diğer siyasi partilerin de kendi aidatlarıyla siyasi faaliyet yürütmelerini istiyoruz. Seçime giden bütün partiler eşit biçimde Hazine yardımından yararlanmalıdır" diye konuştu.

Türkiye'de en çok Alevilerin demokrasi açlığı çektiğini ve inanç özgürlüğü konusunda sıkıntı yaşadığını savunan Taş, bu konudaki düzenlemelerin de bir an önce yapılmasını istedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ödp Genel Başkanı Taş Antalya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement