Ordu'da Seçim Sonuçları Kesinleşti - Son Dakika
Politika

Ordu'da Seçim Sonuçları Kesinleşti

Ordu\'da Seçim Sonuçları Kesinleşti

Ordu’da 2014 mahalli idareler seçiminin resmi sonuçları açıklandı.

01.04.2014 14:41

Ordu'da 2014 mahalli idareler seçiminin resmi sonuçları açıklandı. AK Parti Ordu'da 20'de 20 yaptı.

Ordu, 2014 mahalli idareler seçimine ilk kez Büyükşehir Belediyesi olarak girdi. Seçim sonucunda, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 19 ilçe belediyesi AK Parti'li oldu. AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Enver Yılmaz, kendisine en yakın rakibi CHP'nin adayı Seyit Torun'a 89 bin 316 oy fark atarak, Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Yüksek Seçim Kurulu'ndan alınan verilerine göre, Ordu'da 30 Mart'ta 465 bin 631 kişi sandık başına giderek oy kullandı. Kullanılan oyların 239 Bin 707'sini alan AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirken, CHP'li Seyit Torun 150 bin 391, MHP'li Cemal Enginyurt 35 bin 872 oy aldı. Ordu'da diğer siyasi parti ve bağımsız adaylar 14 bin 696 oy aldı.

24 BİN 975 OY GEÇERSİZ

Ordu'da sandık başına 70 bin 192 kişi gitmezken, 465 bin 631 vatandaş Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kullandı, 24 bin 975 oy ise geçersiz sayıldı.

ORDU'NUN İLK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ENVER YILMAZ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Enver Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, "Bu seçimlerle birlikte Ordu'muz için yeni bir sayfa açılmıştır. Biz hemşehrilerimize söz verdik, 19 ilçenin başkanı olacağız. Halkımızın güvenine layık olmaya çalışacağız. Yoksulun, yetimin, öksüzün, kimsesizin başkanı olacağız. Verdiğiniz büyük görev ve sorumluluğun bilinci içerisinde olacağız" dedi.

"ORDU'YU BÜYÜTMEKTEN, ORDU'YU YÜCELTMEKTEN BAŞKA GAYE TAŞIMIYORUZ"

"Çok çalıştığımızda, dayanışma ve birlik içinde olduğumuzda, birbirimize inandığımız ve güvendiğimizde, özellikle de, özgüven içinde, inançla hareket ettiğimizde, emin olun, bizim için hiçbir hedef ulaşılamaz olmayacaktır" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Biz, dualarla yürüyen bir milletiz. Hemşehrilerimizin verdiği oylara, verdiği yetkiye kutsal bir emanet nazarıyla bakacak ve o emanete uzanan her karanlık el karşısında son derece kararlı bir duruş sergileyeceğiz. Evet, bulunduğumuz makamlar, hemşerilerimizin bize tevdi ettiği verdiği, aslında bütünüyle hemşerilerimize ait makamlardır. Hemşerilerimiz hizmet etmemiz için bizleri bu makamlara taşıyor. Kendimize değil, belli çevrelere, belli zümrelere değil, toplumun belli bir kısmına değil, herkese her kesime hizmet üretmek için çalışacağız. Şunu özellikle ifade etmek isterim: Biz öyle bir kadroyuz ki, bir gün, yaptıklarımızdan ve yapmadıklarımızdan dolayı, Allah'ın ve aziz milletin huzurunda hesaba çekileceğimizi hiç ama hiç unutmuyor, aklımızdan çıkarmıyoruz. Birinden alıp, diğerine vermek gibi bir yanlışın içinde olmayacağız. Bir tarafı yaparken, diğer tarafı bozmak gibi bir hatanın içinde asla olmayacağız. Biz, Ordu'yu kalkındırma gayreti içindeyiz. Belediyemiz, sadece kendisine oy verenlerin değil, Ordu'nun tamamının belediyesidir. 750 bin nüfusumuzun, her bir ferdi bizim için birdir, beraberdir. Ordu'yu büyütmekten, Ordu'yu yüceltmekten başka gaye taşımıyoruz. Tüm Ordu'ya aynı nazarla bakıyor, tüm Ordu'yu bir, beraber ve kardeş görüyor, hep birlikte geleceğe ilerliyoruz. Sorunlarımızı çözerek, kardeşliğimizi daha da güçlendirerek, birbirimize saygı içinde, hoşgörü içinde, birbirimizin hukukuna riayet ederek geleceğe ilerlemeye devam edeceğiz. Farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görecek, farklılıklara değil, ortak değerlerimize vurgu yapacak, istikbalimizi de ortak değerlerimiz üzerinden inşa edeceğiz. Hiç kimsenin dışlanmadığı, kimsenin ötelenmediği, kimsenin kendisini ikinci sınıf vatandaş hissetmediği; yaşam tarzlarına saygı gösterilen, fikirlere, inançlara, milli ve manevi değerlerimize hoşgörü gösterilen bir Ordu'yu hep birlikte inşa edeceğiz. Bunu kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI

Öte yandan Ordu'nun 19 ilçesinde belediye başkanı olan AK Partili isimler ise şöyle: Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Çamaş Belediye Başkanı Alahittin Gider, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe, Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Gürgentepe Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ordu'da Seçim Sonuçları Kesinleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement