Parti Afişi Gibi Bülten, Siyasi Kriz Yarattı - Son Dakika
Politika

Parti Afişi Gibi Bülten, Siyasi Kriz Yarattı

Parti Afişi Gibi Bülten, Siyasi Kriz Yarattı

ASKİ'nin su faturalarıyla dağıtımını yaptığı 'Doğru Su' adlı bültende, AK Parti lehinde haberler ve fotoğrafların yer alması CHP ve MHP'lilerin tepkilerine neden oldu.

10.06.2011 17:25

Adana'da seçime iki gün kala Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ASKİ'nin su faturalarıyla dağıtımını yaptığı 'Doğru Su' adlı bültende, AK Parti lehinde haberler ve fotoğrafların yer alması CHP ve MHP'lilerin tepkilerine neden oldu.

Yaklaşık 400 bin adet basılan ve seçime iki gün kala dağıtımına başlanan bültende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana mitingindeki vaatleri ve projeleri, 'Adana'nın hayaliydi, gerçek oldu' başlığı altında kapak yapıldı. Bültende AK Parti Genel Başkanı ve 1'inci sıra adayı Ömer Çelik'in fotoğrafı da ilk sayfada yer aldı.

Su faturalarıyla birlikte ev ve işyerlerine dağıtılmaya başlanan bülteni gören CHP'li ve MHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve ASKİ Genel Müdürü Kadir Küreksiz'den, bu yayının dağıtımının durdurulmasını istedi. Bu istek Aldırmaz tarafından kabul edildi. Meclis üyeleri daha sonra ASKİ şantiyesine giderek gazetelerin dağıtımının yapılıp, yapılmadığını da kontrol etti. Söz konusu gazeteden 15 bin kadarının dağıtıldığı belirtildi.

CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, "AKP'nin afişi gibi bir gazete hazırlanmış. Böyle bir gazetenin dağıtımını ASKİ yapamaz. ASKİ bir devlet kurumudur. Bir siyasi partinin propagandasını yapamaz. İhbarı aldıktan sonra konuyla ilgili yetkili kişilerle görüşmelerimiz sonunda bu gazetenin dağıtımı durduruldu" dedi.

Bir belediye yetkilisi ise aylık olarak çıkardıkları söz konusu Doğru Su adlı bülten ile Büyükşehir Belediyesi Adana adlı dergide siyasi parti ayrımı yapılmaksınız haberlere yer verildiğini, farklı siyasi partilerden olmasına rağmen merkez ilçe belediyelerinin de hizmetlerinin yayınlandığını belirtip, bültenin son sayısında hükümetin Adana'ya yönelik projelerinin yansıtıldığını söyledi. Aynı yetkili, belediyede grubu bulunan siyasi partilerin hassasiyeti üzerine söz konusu bültenin dağıtımının durdurulduğunu bildirdi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Parti Afişi Gibi Bülten, Siyasi Kriz Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement