AB ile Çin, zirve toplantısı düzenlemek için anlaştı - Son Dakika
Politika

AB ile Çin, zirve toplantısı düzenlemek için anlaştı

AB ile Çin, zirve toplantısı düzenlemek için anlaştı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, AB-Çin Zirvesi düzenlenmesi konusunda mutabakata vardı.

15.10.2021 16:52  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, AB-Çin Zirvesi düzenlenmesi konusunda mutabakata vardı.

Michel ile Şi, bugün telefon görüşmesi yaptı.

Görüşme hakkında sosyal medyadan açıklama yapan Michel, "Aramızdaki farklılıklara rağmen AB-Çin ilişkilerinde diyalog hayati önem taşımaya devam etmektedir. AB-Çin Zirvesini düzenlemek ve diyaloğu güçlendirmek için mutabık kaldık." ifadesini kullandı.

Michel, Şi ile görüşmesinde Afganistan'daki durumu da ele aldıklarını belirterek, "Uluslararası toplum, Taliban'a uluslararası yükümlülüklerine uyması ve kapsayıcı bir hükümetin sağlanması için Taliban'a çağrıda bulunurken birliktelik sergilemelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Görüşmeye ilişkin bilgi veren AB yetkilileri ise Michel'in Çin'deki insan hakları durumunu gündeme getirdiğini, ayrıca Güney Çin Denizi meselesi ve iklim değişikliğiyle mücadele çabalarının da görüşüldüğünü bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AB ile Çin, zirve toplantısı düzenlemek için anlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti
    13:09 Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti

    Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 2024 yılından bu yana yapılan motosiklet denetimlerinde 10 bin motosiklet sürücüsüne toplamda 31 milyon lira ceza kesti. Sadece Nisan ayında ise 7 bin 476 motosiklet denetlendi ve 2 bin 715 sürücüye 8 milyon lira ceza uygulandı. Denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi.

  • Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    13:08 Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, şehit ailelerini ziyaret etti. Çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek desteklerini sürdürdü. Şehitlerin ailelerine her zaman yanlarında olduklarını belirten Çiftçi, şehitlerimizin makamlarının yüce, mekanlarının cennet olduğunu ifade etti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu
    13:05 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükkılıç, KAYMEK Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. İlçe esnafını ziyaret eden Büyükkılıç, park ve bahçe düzenlemelerini inceledi.

  • Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı
    13:04 Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı

    Bursa'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen şafak operasyonunda, aranan firari hükümlü ve şüphelilere yönelik yapılan baskınlarda 113 kişi yakalandı. Operasyonda, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, kasten öldürme, kasten yaralama, dolandırıcılık ve siber suç gibi suçlardan arananlar bulundu. Firari hükümlüler cezaevine teslim edilirken, zanlılar hakkında işlemler devam ediyor.

  • Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor
    13:02 Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor

    Şehzadeler ilçesinin yeni belediye başkanı Gülşah Durbay, vatandaşların beklenti ve taleplerini doğrudan dinlemek için onları belediyede ağırlıyor. Halkın sorunlarını, önerilerini ve isteklerini yakından takip eden Durbay, şehrin gelişimine ve refahına katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek için fikir alışverişleri yapıyor.

  • Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Kaldırım İşgallerini Denetledi
    12:59 Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Kaldırım İşgallerini Denetledi

    Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde kaldırımları işgal eden esnafa yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde kurallara uymayan esnafa cezai işlem uygulandı.

  • Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi
    12:57 Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi

    Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sosyal konutların yapımına devam edildiği inşaat alanında incelemelerde bulundu. Taşkın, projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı ve vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu yaşam şartlarına kavuşmalarını hedeflediklerini belirtti.

  • Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret
    12:53 Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret

    Sakarya'nın Taraklı ilçesinde 22 mahalle muhtarı, tekrar Belediye Başkanı seçilen İbrahim Pilavcı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Gündüz ve 21 mahalle muhtarı, Pilavcı'yı ziyaret ederek yeni dönemde başarılar diledi. Pilavcı, görev süresi boyunca muhtarlarla işbirliği içerisinde çalıştığını belirtti ve Taraklı için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

  • CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti
    12:52 CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti

    CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası depremden etkilenen köyleri ziyaret ederek, bölge halkının eksiklerini ve meydana gelen hasarı inceledi. Durmaz, deprem konusunda TBMM'de yaptıkları çalışmaları hatırlatarak, önlem planının olmamasını eleştirdi.

  • Bomba iddia! Cuhmurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe'yi bıraktı
    12:34 Bomba iddia! Cuhmurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe'yi bıraktı

    Fenerbahçeli olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MKYK'da, "Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum" dediği iddia edildi.


Advertisement