Romanya Cumhurbaşkanı Basescu, İsrail'de - Son Dakika
Politika

Romanya Cumhurbaşkanı Basescu, İsrail'de

Romanya Cumhurbaşkanı Basescu, İsrail\'de

İsrail Cumhurbaşkanı Peres, Basescu’yu cumhurbaşkanlığı köşkünde törenle karşıladı Şimon Peres: "Şu anda en sıcak konu, Filistin ile İsrail arasında devam eden barış görüşmeleridir.

20.01.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, "İsrail ve Filistin arasında sürdürülen barış görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması, Ortadoğu'da trajik sonuçlara neden olabilir, Ortadoğu bir gecede alevlenebilir" dedi.

Peres, resmi bir ziyaret için İsrail'e gelen Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu'yu Kudüs'te bulunan cumhurbaşkanlığı köşkünde resmi törenle karşıladı. Şimon Peres, konuk Cumhurbaşkanı'yla görüşmeleri öncesinde yaptığı açıklamada, Filistin ve İsrail arasında, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry arabuluculuğunda yürütülen barış görüşmelerine değinerek, şunları kaydetti:

"Şuanda en sıcak konu, John Kerry'nin rehberliğinde Filistin - İsrail arasında devam eden barış görüşmeleridir. Bu görüşmelerin başarıyla sonuçlanması hayatidir. Bunun başarısızlıkla sonuçlanması Ortadoğu'da trajik sonuçlara neden olabilir. Ortadoğu bir gecede alevlenebilir. Savaşı kazansanız bile bu sürekli bir zafer değildir. Bizim tarihimiz bize bunu öğretti, her zaman daha fazla çatışma oldu. Eğer barışı kazanırsanız bu daha devamlı, ya barışı başaracağız ya da insanlarımızı umutsuz bırakacağız."

Romanya Cumhurbaşkanı Basescu da barış sürecinin önemine vurgu yaparak, "İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra uzun süreli barış, Almanlar ve Fransızların karşılıklı tavizler vermeyi başarması sonucu gerçekleşti" değerlendirmesinde bulundu. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Romanya Cumhurbaşkanı Basescu, İsrail'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement