SP'li Kamalak: Şu An Türkiye, Tıkanmış Durumdadır - Son Dakika
Politika

SP'li Kamalak: Şu An Türkiye, Tıkanmış Durumdadır

SP\'li Kamalak: Şu An Türkiye, Tıkanmış Durumdadır

SP Genel Başkanı Kamalak, "Şu an Türkiye, tıkanmış durumdadır. Hem içeride tıkanmış durumda hem de dış politika bakımından tıkanmış durumdadır." dedi.

21.03.2014 23:14  Güncelleme: 00:41

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Şu an Türkiye, tıkanmış durumdadır. Hem içeride tıkanmış durumda hem de dış politika bakımından tıkanmış durumdadır" dedi.

Kamalak, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunu belirterek, "Bu seçimle sadece belediye başkanlarını seçmiş olmayacaksınız, aynı zamanda Türkiye'nin yönünü de belirlemiş olacak, geleceğine karar vereceksiniz" diye konuştu.

Belediyeciliğin Saadet Partisi'nin işi olduğunu dile getiren Kamalak, "Biz, hizmete talip olduğumuz zaman asla ve asla iltimas yapmayız. Sizin mallarınıza bir yetimin hakkını korur gibi sahip çıkarız. İşi, ehline verin, adaleti gözetiriz. Haktan asla ve asla ayrılmayız çünkü biz biliriz ki kul hakkına el uzatmak en büyük günah, en büyük vebaldir. Biz iktidarda olduğumuzda, aziz milletimizin emeğine, hakkına, malına dokunmadık ve başkalarını da dokundurtmadık" ifadelerini kulandı.

"Türkiye'de yolsuzluk iddiasından geçilmiyor" diyen Kamalak, "Şu an Türkiye tıkanmış durumdadır. Hem içeride tıkanmış durumda hem de dış politika bakımından tıkanmış durumdadır" şeklinde konuştu.

Hükümetin iç ve dış politikasını eleştiren Kamalak, şunları söyledi:

"Bu kadar olaydan sonra şimdi çıkmışlar milleti birbirine düşürüyorlar. 3 aydan bu yana paralel yapıdan başka bir şey duydunuz mu? Ben soruyorum hükümet yetkililerine, eğer Türkiye'de sizin iddia ettiğiniz gibi bir paralel yapı varsa, siz 12 yıldan beri işbaşındasınız, geldiğinizde böyle bir yapı varsa 12 yıldır bu devletin kanunlarını, mahkemelerini, emniyetini niye harekete geçirmediniz? Size kaç yıl lazım? Hukuk dışı davranışları bertaraf etmek için iddianız doğruysa, kaç yıl, kaç milletvekili, kaç dönem iktidar olmanız lazım diyorum, soruyorum. Cevap yok tabi. Siz geldiğinizde bir paralel yapı yoksa, bir suç örgütü yoksa demek ki sizin eseriniz."

Suriye'de iç savaş nedeniyle çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini, milyonlarca insanın ülkesini terk ettiğini belirten Kamalak, "Kim ne kazandı? Türkiye kaybetti, İslam coğrafyası kaybetti, Suriye kaybetti ve bir bütün olarak insanlık kaybetti" dedi.

Sivas'ın hak ettiği hizmeti alamadığını savunan Kamalak, partisinin Sivas Belediye Başkan adayı Sabahattin Tokgöz'e destek istedi. Kamalak, konuşmasının ardından, partisinin belediye başkan adaylarıyla vatandaşları selamladı.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayınlayan: Ahmet Ekici

-mustafa kamalak

Kaynak: AA

Son Dakika Politika SP'li Kamalak: Şu An Türkiye, Tıkanmış Durumdadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement