Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Giresun'da - Son Dakika
Politika

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Giresun'da

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Giresun\'da

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir dizi açılış ve temel atma töreni için Giresun'un Şebinkarahisar ilçesine geldi.

17.05.2013 16:18

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir dizi açılış ve temel atma töreni için Giresun'un Şebinkarahisar ilçesine geldi.

Sivas'tan karayolu ile Şebinkarahisar'a gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu, AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı, Vali Dursun Ali Şahin, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı ve daire amirleri karşıladı. Hükümet Konağı önünde davul zurna eşliğinde karşılanan Bakan Müezzinoğlu bir süre folklor gösterilerini izledikten sonra Fatih Camisi'nde Cuma Namazı'nı kıldı. Cami çıkışı tören alanına yürüyerek geçen Bakan Müezzinoğlu'na vatandaşlar yolda yörenin ünlü fındık ezmesi ve pestilinden ikram etti. Bazı vatandaşlar ise hastaneye uzman doktor talebinde bulundu.

Daha sonra şehir merkezinde belediye tarafından yaptırılan Kültür Merkezi ve İşhanı'nın temel atma törenini gerçekleştiren Müezzinoğlu, buradaki törenin ardından Devlet Hastanesi'nin açılış törenine geçti. Açılış töreninde konuşan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, hastane yapılmasından daha çok doktor sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Son yıllarda sağlıkta önemli gelişmeler kaydedildi. Yeni hastaneler yapabiliyoruz, içini en modern teknolojilerle donatıyoruz. Amerika'dan dahi bu konuda ileriyiz. Ancak en önemli sorunumuz uzman doktor eksiğidir. Bir yerdeki uzman doktoru bir başka yere atamakta bir yeri yaparken, diğer yeri yıkmaktır. Bugüne kadar Tıp Fakültelerinde en büyük hatayı yaptık. Doktor fazlası var diye Tıp Fakülteleri'nde kontenjanı azalttık. Ancak gördük ki ciddi anlamda uzman sıkıntısı yaşanmaktadır. Ülkemizin bu konudaki sorunu en erken 10 yıl içerisinde çözülür" dedi.

Vatandaşlardan doktorlara sahip çıkılmasını da isteyen Bakan Müezzinoğlu "Gerektiğinde bizlerin canını emanet etiği, sevdiklerimizin hayatını kurtardığı doktorlarımıza istemediğimiz şiddetler uygulanmaktadır. Sizlerden isteğim doktorlarınıza siz sahip çıkın" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Vali Dursun Ali Şahin ve daire amirleriyle hastanenin kurdelesini keserek hizmete açtı.

Hastaneyi de gezen Bakan Müezzinoğlu burada yatmakta olan bir hastayla bir süre sohbet ederken, daha sonra karayolu ile Şebinkarahisar'dan ayrıldı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Giresun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement