Scholz ve Macron Paris'te bir araya geldi - Son Dakika
Politika

Scholz ve Macron Paris'te bir araya geldi

Scholz ve Macron Paris\'te bir araya geldi

Fransa'nın başkenti Paris'i ziyaret eden Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Elysee Sarayı'nda Fransa Başbakanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

26.10.2022 18:08  Güncelleme: 18:13

Fransa'nın başkenti Paris'i ziyaret eden Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Elysee Sarayı'nda Fransa Başbakanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Elysee Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşmede, liderlerin Fransa-Almanya işbirliğini güçlendirmek amacıyla savunma, ekonomi ve enerji konularını ele aldıkları aktarıldı. Fransa Hükümet Sözcüsü Olivier Veran görüşmeden dakikalar önce yaptığı açıklamada, iki ülkenin yaşadığı anlaşmazlıkların üstesinden gelebileceğini belirterek, "Bugünkü toplantı, dostluğun devam ettiğini gösteriyor" demişti.

Ortak kabine toplantısı ertelenmişti

Fransa ve Almanya'nın arasında savunma ve enerji politikalarında oluşan çatlak nedeniyle bugün Paris'in güneyindeki Fontainebleau'da yapılması planlanan ortak kabine toplantısı ocak ayına ertelenmişti. Almanya'nın yükselen gaz fiyatlarını sübvanse etmek için 200 milyar euro harcayarak Avrupa Birliği'nin (AB) enerji tavan fiyat uygulamasını reddetmesi Fransa'yı kızdırmıştı. AB'nin en zengin ve en etkili iki üyesi olan Almanya ve Fransa, arasında AB'nin savunma stratejisi, enerji krizine tepki, Çin ile ilişkiler ve maliye politikası gibi anlaşmazlık yaşanan bir konu bulunuyor. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Scholz ve Macron Paris'te bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement