Şehit Jandarma Astsubayın Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika
Politika

Şehit Jandarma Astsubayın Cenazesi Toprağa Verildi

Şırnak'ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Murat Bayram'ın (32) cenazesi, memleketi Erzincan'da toprağa verildi.

15.02.2012 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Murat Bayram'ın (32) cenazesi, memleketi Erzincan'da toprağa verildi.

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri araçla Erzincan Asker Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak beldesindeki baba evine getirildi.

Helallik alınmasının ardından Şehit Murat Bayram'ın naaşı, cenaze namazı için Altınbaşak Kültür ve Cemevi bahçesine götürüldü. Bu sırada, fenalaşan şehidin kız kardeşi Mehtap Bayram'a sağlık ekipleri ambulansta müdahale etti.

Erzincan Valisi Selman Yenigün ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, şehit yakınlarının yanlarına giderek acılarını paylaştı. Baba İsmail Bayram ile anne Emine Bayram güçlükle ayakta dururken, şehidin eşi Esra Bayram ise 6 yaşındaki oğlu Berke'ye sarılarak cenaze namazının kılınmasını bekledi. Törende Esra Bayram, eşinin fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

Kılınan namazın ardından şehidin cenazesi, top arabası üzerinde eski belediye binasına kadar taşındı. Bu sırada vatandaşlar "Kahrolsun PKK" ve

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak terörü lanetledi. Şehit Murat Bayram'ın cenazesi, Altınbaşak belde mezarlığında toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Berkay Turgut, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ile askeri erkan, kurum müdürleri, dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - ERZİNCAN

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Şehit Jandarma Astsubayın Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement