Seyfulislam Kaddafi Libya'da Siyasete Girebilir" - Son Dakika
Politika

Seyfulislam Kaddafi Libya'da Siyasete Girebilir"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Libya'da Kaddafi ailesinin avukatı Halid ez-Zeydi'nin basın açıklaması Libya'da Kaddafi ailesinin avukatı Halid ez-Zeydi, devrik lider Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'ın diğer Libyalılar gibi siyasete girmek için tüm siyasi, kanuni ve medeni haklara sahip olduğunu belirtti.

18.10.2017 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Libya'da Kaddafi ailesinin avukatı Halid ez-Zeydi'nin basın açıklaması

Libya'da Kaddafi ailesinin avukatı Halid ez-Zeydi, devrik lider Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'ın diğer Libyalılar gibi siyasete girmek için tüm siyasi, kanuni ve medeni haklara sahip olduğunu belirtti.

Kaddafi'nin çocuklarının durumuna ilişkin başkent Tunus'ta basın toplantısı düzenleyen Zeydi, Kaddafi ailesiyle ilgili basında çıkan asılsız haberlerden dolayı dava açılabileceğini söyledi.

Zintan bölgesindeki silahlı gruplar tarafından tutulduğu hapishaneden bu yaz serbest bırakılan Seyfulislam'ın durumu hakkında Zeydi, " Seyfülislam Kaddafi, Libya'da siyasete girmek için tüm siyasi, kanuni ve medeni haklara sahiptir. İstediği şekilde siyasete girmeye kesinlikle hakkı var." dedi.

Oğul Kaddafi'nin Libya'yı terk ettiğine ilişkin iddiaları reddeden ancak şu an nerede bulunduğuna ilişkin bilgi vermeyen Zeydi, Seyfulislam'ın "hareket halinde olduğunu, sağlık sorunu yaşamadığını, Libya halkı, aşiretler ve şeyhleriyle iletişim halinde Libya'daki ulusal uzlaşı için kapsamlı bir plan üzerinde çalıştığını" dile getirdi.

Seyfulislam Kaddafi Libya\'da Siyasete Girebilir"
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Seyfulislam Kaddafi Libya'da Siyasete Girebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement