Sivas Olaylarının 15. Yıldönümü - Son Dakika
Politika

Sivas Olaylarının 15. Yıldönümü

Sivas Olaylarının 15. Yıldönümü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen, Sivas Olaylarının 15. Yıldönümü Nedeniyle Bir Açıklama Yaptı.

02.07.2008 14:02

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen, Sivas olaylarının 15. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

CHP il binasında düzenlenen basın toplantısına, CHP İl Başkanı Hasan Öztürkmen'in yanı sıra, Şahinbey İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Atar, parti yöneticileri ve partililer katıldı. Sivas olaylarının 15. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen basın toplantısında bir açıklama yapan Öztürkmen, 35 aydın insanın yakılarak öldürüldüğü 2 Temmuz gününün bir utanç günü olduğunu söyledi. Öztürkmen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te 35 canı yaktılar. Menemen'den bu yana acımız dinmemiştir. Ama hesabının sorulacağı gün mutlaka gelecektir. Yangını çıkaranların bir kısmı hala yakalanamadı. 35 canımızın diri diri yakıldığı otelde, acımızla alay edercesine et lokantası açtılar. Tepkilere karşı kapatmadılar. Onlar boşuna yanmadılar. Nazım Hikmet'in dediği gibi 'Karanlıkları aydınlatmak' için çıra oldular. Atatürk ilkeleri, devrimleri ve yakılan aydınlarımızın aydınlığı, karanlığı yenecektir." Konuşmaların ardından, Sivas olaylarında hayatını kaybeden 35 kişi için birer mum yakıldı. Daha sonra hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

(TB-OÇ-RA-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sivas Olaylarının 15. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement