Siverek Belediye Başkanı Bucak'tan 'Çözüm Süreci'ne Destek - Son Dakika
Politika

Siverek Belediye Başkanı Bucak'tan 'Çözüm Süreci'ne Destek

Siverek Belediye Başkanı Bucak\'tan \'Çözüm Süreci\'ne Destek

Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, terör sorununun çözümüne ilişkin başlatılan süreçten umutlu olduğunu söyledi.

12.03.2013 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, terör sorununun çözümüne ilişkin başlatılan süreçten umutlu olduğunu söyledi. Sürecin başarılı olması için toplumsal mutabakatın sağlandığını belirten Bucak, provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.

Siverek Belediye Başkanı bağımsız Ali Murat Bucak, devam eden çözüm sürecine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Sürecin başlamasıyla birlikte toplum üzerinde olumlu etki bıraktığını belirten Bucak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Farklı siyasi partilere mensup kimseler bile bu barış sürecine destek olmuşlardır. Barış sürecinin olumlu geçmesi için çok büyük bir toplumsal destek ve mutabakat sağlanmıştır. Durum bu süreçte iken bunu provoke etmek isteyenler, hem siyasi hayattan silinecek ve toplum tarafından güvenirliliğini kaybedecektir. Bu doğrultuda alınacak kararlar demokratik toplum yapısına uygun olacağından silahların susmasıyla ilgili bir kaygının olmaması gerektiği kanaatindeyim. Bu kararlarla hızla küreselleşen dünyada örnek bir demokratik toplum olarak kendimizi dünya ülkelerine kabul ettireceğiz. Bu olumlu sürecin silahları da susturacağına inanıyorum. Terörün bitmesi halinde Türkiye, dünyada hızla gelişen bir ülke olacaktır. Bu anlamda, barış sürecine desteğimiz yüce Siverek halkı adına devam edecektir." - Şanlıurfa/ Siverek

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Siverek Belediye Başkanı Bucak'tan 'Çözüm Süreci'ne Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement