Smdk Başkanı Carba Kahire'de - Son Dakika
Politika

Smdk Başkanı Carba Kahire'de

Smdk Başkanı Carba Kahire\'de

SMDK Başkanı Carba, Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi ile görüştü Suriye krizinin ele alındığı görüşmenin ardından yapılması planlanan ortak basın toplantısı son anda iptal edildi.

06.02.2014 18:20

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba, Mısır'ın başkenti Kahire'de Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile görüştü.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed Bin Halli, düzenlediği basın toplantısında, görüşmede, Cenevre-2 Konferansı'nın birinci turu ve 10 Şubat'ta düzenlenmesi planlanan ikinci tur görüşmeler için yapılan hazırlıklar,  SMDK heyetinin bu hafta gerçekleştirdiği Moskova ziyaretinin sonuçları, mart ayında Kuveyt'te düzenlenmesi planlanan  Arap Birliği Zirvesi ve zirvede Suriye konusundaki muhtemel gündem maddelerinin ele alındığını belirtti.

Öte yandan Arap Birliği kaynaklarından alınan bilgiye göre, Carba ve Arabi'nin, görüşmenin ardından yapmayı planladıkları ortak basın toplantısı herhangi bir sebep gösterilmeksizin son anda iptal edildi. SMDK heyetinin, görüşmenin ardından basın mensuplarının beklediği ön kapıdan değil de Arap Birliği'nin arka kapısından ayrılmaları dikkati çekti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Smdk Başkanı Carba Kahire'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement