TBMM Başkanı Çiçek: Eğitimde Kaliteyi Artırmalıyız - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Çiçek: Eğitimde Kaliteyi Artırmalıyız

TBMM Başkanı Çiçek: Eğitimde Kaliteyi Artırmalıyız

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Üniversitesi'ne bağlı iki bölümden oluşan Nallıhan Meslek Yüksekokulu'nu açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde kalitenin artırılması gerektiğine dikkat çekti.

14.11.2011 16:23

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Üniversitesi'ne bağlı iki bölümden oluşan Nallıhan Meslek Yüksekokulu'nu açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde kalitenin artırılması gerektiğine dikkat çekti. Çiçek, "Bizi üzen birçok olayların altında, eğitimin kalitesizliği ve sorumsuzluğun olduğunu hepimizin görmesi lazım. Çürük binaların altına, bu binalara 'oturulabilir' imzasını atanlardan tutun, bunlara göz yumanlara, insanları ölüme terk edecek kadar vicdansızlara varıncaya kadar hepsinin özünde eğitimde kalite meselesi yatıyor" dedi.

Elektronik ve Bilgisayar bölümlerinden oluşan 3 katlı Nallıhan Meslek Yüksekokulu'nun açılışında TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Ankara milletvekilleri Nurdan Şanlı ve Ahmet İyimaya, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, eski kaymakam Dr. Ömer Toraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Nallıhan Belediye Başkanı Ahmet Adnan Okur, Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Çayırhan Belde Belediye Başkanı Ömer Bayrak, Sarıyar Belde Belediye Başkanı Ali Ünsal, hayırsever iş adamı Ayhan Sümer ile vatandaşlar katıldı.

Diplomanın tek başına birşey ifade etmediğini, bir taraftan okutmak, eğitmek, diğer taraftan kalite üzerinde durmak gerktiğini belirten Cemil Çiçek, "Bizi üzen bir çok olayın ardında eğitimdeki kalitesizlik yatıyor. Cumhuriyetimiz kurulduğunda bir tek üniversitemiz vardı. Bu üniversitede okuyan öğrenci de 370 civarında idi. Bugün 20 milyona yakın eğitim çağında öğrencimiz var, 100 binden fazla öğretim üyemiz var. 165 üniversite ve bunlara bağlı çok sayıda yüksek okul var. Bunlar Türkiye için umut verici şeyler. Bunlara bakarak geleceğe daha fazla güvenle bakabiliriz. Bütün mesele, okullarda okuttuğumuz çocuklarımızı iyi yetiştirkmektir" dedi.

Diplomanın tek başına bir şey ifade etmediğini söyleyen Çiçek, şöyle devam etti:

"Bir taraftan okutmak, eğitmek, ama öbür tarafta da kalite üzerinde yeteri kadar durmamız gerekiyor. Bizi üzen bir çok olayların altında eğitimin kalitesizliği ve sorumsuzluğun da olduğunu hepimizin görmesi lazım. Çürük binaların altına, bu binalarda 'oturulabilir' imzasını atanlardan tutun, bunlara göz yumanlara, insanları ölüme terk edecek kadar vicdansızlara varıncaya kadar hepsinin özünde eğitimde kalite meselesi yatıyor."

Açılışı yapılan yüksekokulun Nallıhan için çok şey ifade ettiğini belirten Cemil Çiçek, "Sadece bir yüksek okul değil, buradaki değişime gelişime önemli bir çerçeve de çizmiş olacaktır. Toplumlar değişiyor, burası da değişiyor. Bunu bir bilimsel eğitim temeline oturtamazsak, bu değişim ve gelişim sonra yozlaşmaya dönüşür. Biz değişeceğiz gelişeceğiz, ama kendi değerlerimize yabancılaşmadan, birbirimize sırt çevirmeden, yozlaşmadan geleceği doğru okuyacağız" diye konuştu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Suriye'de Türk diplomatik temsilciliklerine yapılan saldırıyla ilgili olarak, Dışişleri Bakanlığı'nın yetkilileri çağırarak Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetini belirttiğini söyledi. Çiçek, bir gazetecinin, "Suriye'de Türk diplomatik temsilciliklerine bir saldırı oldu. Hemen arkasından Türkiye'den sert bir tepki geldi. Suriye'nin özür dilediği yönünde bu sabah gelen haberler var. Sizin bu konudaki değerlendirmeniz nedir? sorusuna, "Bir ülkede bulunan elçilikler ve konsolosluklar, o ülkenin sorumluluğuna tevdi edilmiştir. Her türlü güvenliğin sağlanması o ülkeye aittir. O nedenle oradaki diplomatik temsilcilik görevini yapan insanların can ve mal güvenliğini sağlamak da Suriye'ye düşen bir görevdir. Bu konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığımız bildiğim kadarıyla yetkilileri çağırarak Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetini belirttiler" dedi.

Temennisinin, bir an önce değişimi ve dönüşümü doğru anlayarak, halkın isteklerine taleplerine kulak vererek, gerekli adımların atılması oludğunu ifade eden Cemil Çiçek, "Maalesef bu konuda geç kalındı ve birçok insan da hayatını kaybetti. Komşuda bu türlü huzursuzluk olduğu zaman Türkiye bundan rahatsızlık duyuyor, bedelini de Türkiye ödüyor. Irak'ta geçmişte bunu yaşadık. Onun için temenni ediyoruz ki orada herşey normalleşir ama halkın talepleri dikkate alınarak normalleşir" dedi.

Çiçek, TBMM İdare Amiri AK Parti'li Salim Uslu ile CHP'li Kamer Genç arasında yaşanan olaya ilişkin soruyu ise yanıtlamadı. - Ankara/ Nallıhan

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Çiçek: Eğitimde Kaliteyi Artırmalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement