TBMM Başkanlık Divanı - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanlık Divanı

TBMM Başkanlığı: "Meclis Başkanı Çiçek'in önerisiyle hazırlanan rapora (Milli Saraylar kafeteryaları) ilişkin konularda, iç ve dış denetim yaptırılmasına karar verilmiştir"

20.11.2014 19:11

TBMM (AA)- TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in önerisiyle hazırlanan Milli Saraylar kafeteryalarıyla ilgili raporun içeriğine dair  konularda iç ve dış denetim yapılması kararının verildiği bildirildi.

TBMM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada,  bugün yapılan Başkanlık Divanı'nda alınan kararlar hakkında bilgi verildi.

Toplantının; Milli Saraylar Genel Sekreter Yardımcılığı İdari ve Mali İşler Başkanlığına bağlı iktisadi işletmeler (kafeterya) konusunda hazırlanan raporun görüşülmesi gündemiyle gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in önerisi ile hazırlanan rapora ilişkin konularda 6253 Sayılı TBMM Başkanlığı İdari Teşkilat Kanununun 37. Maddesine göre iç ve dış denetim yaptırılmasına karar verilmiştir. Ayrıca toplantıda, TBMM yönetimine bağlı iktisadi kafeteryaların fiziki alt yapıları, işletilmesine ihtiyaç olup olmadığı, işletilecek kafeteryaların ve işletme yönteminin belirlenmesi konularını belirlemek üzere TBMM Başkanlık Divanı üyeleri arasından 4 kişilik bir komisyon kurulmasına karar verilmiştir" denildi.

Açıklamada, toplantıda alınan diğer kararlar konusunda şunlar kaydedildi:

"Başkanlık Divanı'nda ayrıca, 'milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde aday adayı veya aday olanlardan 298 Sayılı Kanunun ek 7. maddesine göre göreve dönenlerin özlük haklarının tabi oldukları önceki mevzuat hükümlerine göre belirlenmesi' ile ilgili hususlar da değerlendirilmiş olup, konuya ilişkin gerekçeli mahkeme kararlarının incelenmesinin ardından tekrar değerlendirme yapılmasına karar verilmiştir.

Başkanlık Divanı toplantısının son bölümünde, TBMM serbest giriş kartları ile araç giriş kartları ile ilgili yeni bir düzenleme yapmak üzere Güvenlik Yönetmeliği'nin güncellenmesine ilişkin öneri değerlendirilmiştir. Yapılan müzakere neticesinde, TBMM İdare Amirleri ile yapılacak görüşmeler ve varılacak mutabakat sonrası konunun tekrar değerlendirilmesi kararlaştırılmıştır." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanlık Divanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement