TBMM Çözüm Komisyonu Raporu - Son Dakika
Politika

TBMM Çözüm Komisyonu Raporu

TBMM Çözüm Komisyonu Raporu

BDP'li Zenderlioğlu:  "Raporda sorunun adı yok. Adını koymazsanız nasıl çözeceksiniz?"   "Raporun üslubu militarist. Resmi görüş ifade edilmiş. Süreç tek taraflı olarak değerlendirilmiş" ...

25.11.2013 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALP ÖZDEN - BDP Bitlis Milletvekili ve TBMM Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu üyesi Hüsamettin Zenderlioğlu, komisyonun hazırladığı raporda sorunun adının konulmadığını; üslubunun militarist olduğunu; resmi görüşün ifade edildiğini; sürecin tek taraflı olarak değerlendirildiğini savundu.

Bugün TBMM Başkanı'na sunulan Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu raporuyla ilgili AA muhabirinin sorularını cevaplandıran Zenderlioğlu, bugün cezaevi ziyaretinde olduğu için rapora kaba taslak bakabildiğini ifade etti.

Raporda sorunun adının konulmadığını belirten Zenderlioğlu,"Adını koymazsanız nasıl sorunu çözeceksiniz?" diye sordu.

Raporu bir iki gün içinde değerlendirdikten sonra analizlerini paylaşacaklarını ifade eden Zenderlioğlu, görüşlerinin raporda yer almadığını öne sürdü.

Raporu "tek taraflı" olarak niteleyen Zenderlioğlu, raporda AK Parti'nin kendisine yönelik eleştirisinin de bulunmadığını dile getirdi. Zenderlioğlu, "11 yıldır AK Parti iktidarında bu konuda sanki hiçbir sorun yaşanmamış gibi yetersizliklerden bahsedilmemiş. AK Parti döneminde de  birçok eksiklikler oldu" dedi.

Raporun üslubunun "militarist" olduğunu iddia eden Zenderlioğlu, "Resmi görüş ifade edilmiş. Bu hoş değil. Bu sorun çözülecekse muhatabıyla çözülecektir. Muhataptan söz edilmiyor. Oysa Öcalan'ın 21 Mart'taki açıklamalarından sonra bu süreç başladı. Süreç tek taraflı olarak değerlendirilmiş" diye konuştu. Zenderlioğlu, şunları ifade etti:

"Eğer biz sorunu çözmek istiyorsak, artık bu kanın, gözyaşının durmasını istiyorsak, çözüm üzerinde konuşacağız. Kimlik, dil, kültür, bunların hiç birisi yok. 'İnkar olmayacak' deniliyordu, Şimdi siz bunun adını koymasanız nasıl sorunu çözeceksiniz?

Sürecin barışa, kardeşliğe evrilmesi gerekiyor. Biz, büyük Türkiye istiyoruz. Türkiye, kendi barışını sağlamak zorundadır. Ortadoğu'nun da barışı buna bağlıdır. Türkiye'nin politikasının etkin olması, bu sorunun çözümüne bağlıdır. Biz bunları konuşmayacak mıyız? Yeni bir anayasayı, demokratik cumhuriyeti nasıl sağlayacağız?"

Rapordaki eksikliklerin giderilmesi için önerilerini sunacaklarını ifade eden Zenderlioğlu, "Emrivaki olmaz" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Çözüm Komisyonu Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement