TBMM Genel Kurulu toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

20.06.2019 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

Bilgiç, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak'ın bir sanayi kenti olduğunu, bu özelliği ile Türkiye ekonomisine katkıda bulunduğunu kaydetti.

Güneş, "Uşak demek tarlasız pamuk, koyunsuz yün demektir. Çevre illerin nüfusuna kayıtlı çok sayıda vatandaşımız Uşak'ta yaşamaktadır. Uşak iline yakın olan ilçelerde yaşayan vatandaşlar da tüm ihtiyaçlarını Uşak'tan karşılamaktadır. Bu bakımdan çevre illere bağlı birçok ilçe Uşak'a bağlanmak istemektedir. Bunun takdirini sizlere bırakıyorum." ifadelerini kullandı.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da eğitim sistemi ve öğretmenlerin sorunları hakkında konuştu.

17 yıllık AK Parti iktidarında, eğitim sisteminin göreve gelen her bakan tarafından değiştirilmeye çalışıldığını ileri süren Topal, "Her gelen bakan sorunların çözümü noktasında kendi formülünü hayata geçirmeye çalıştı ama sorun hala olduğu yerde durmaktadır. Okullarda ikili eğitim kalmayacak deniyor ama 21. yüzyıl Türkiyesinde biz hala birleştirilmiş sınıf sorunu ile karşı karşıyayız. Tüm siyasi partilerin seçim vaatlerinde yer alan 3600 ek göstergenin getirilmesini diliyoruz. Sözleşmeli öğretmen sorununu çözmemiz gerekiyor. Gelin hep birlikte eğitimin sorunlarını birlikte çözelim." dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de seçim bölgesinde yaşanan sel felaketi ve çiftçilerin durumu hakkında söz aldı.

Yurdun dört bir yanında yaşanan kuvvetli yağışlardan Eskişehir'in de etkilendiğini, ani yağışlar nedeniyle binlerce çiftçinin büyük zarara uğradığını vurgulayan Çakırözer, "7 ilçenin 36 köyünde bin 500 çiftçi ani yağışlar nedeniyle büyük zarar görmüştür. Bölgedeki zarar 100 milyon lirayı bulmaktadır. Çiftçinin yaralarının sarılması gerekiyor. Selden etkilenen alanlar acilen afet bölgesi ilan edilmelidir. Yaraların kısa sürede sarılmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement